ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/12/2014 12:42 EET | Updated 26/12/2014 12:42 EET

Σικελία: Επιχειρήσεις διάσωσης 1.300 μεταναστών

MAHMUD TURKIA via Getty Images
Sub-Saharan African migrants are rescued by the Libyan coastguard after their inflatable boat started to sink off the coastal town of Guarabouli, 60 kilometres east of the capital Tripoli on November 20, 2014. There were 108 people rescued from the sinking raft. Mired in unrest and political chaos, Libya has been a launchpad for illegal migrants trying to reach Europe and who turn to people smugglers to cross the Mediterranean, mainly to Italy. AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA (Photo credit shou

Πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης 1.300, συνολικά, μεταναστών και προσφύγων από την Συρία και την Αφρική πραγματοποιήθηκαν στην Κάτω Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Νότια της Σικελίας, την περασμένη νύχτα, τρία πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και δυο εμπορικά πλοία πήραν μέρος σε επιχείρηση διάσωσης 900 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα διαφορετικά πλεούμενα τα οποία κινδύνευαν να βυθιστούν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μεσσίνα, στην Σικελία. Ανάμεσά τους και μια Νιγηριανή γυναίκα η οποία γέννησε εν πλώ, με την βοήθεια στρατιωτικών γιατρών, στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Έτνα. Η κατάσταση της υγείας της αλλά και του νεογέννητου παιδιού της, είναι καλή.

Παράλληλα, άλλοι 400 μετανάστες αναμένεται να αφιχθούν εντός των προσεχών ωρών στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στην Σικελία. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του διάπλου της Μεσογείου και οι ιταλικές αρχές θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)