ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2014 13:13 EET | Updated 27/12/2014 13:15 EET

Μαλαισία: Περισσότεροι από 160.000 οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των πλημμύρων

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από ελικόπτερα δείχνουν πόσο εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στη Μαλαισία. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ έχει δεχτεί σκληρή κριτική γιατί την ώρα της κρίσης έκανε διακοπές στις ΗΠΑ.

Ο Νατζίμπ, διέκοψε τις διακοπές του στις ΗΠΑ. και έφθασε στην Κελαντάν, η οποία αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις οκτώ πληγείσες πολιτείες, αφού επέστρεψε την Παρασκευή από τη Χαβάη μετά τις δημόσιες επικρίσεις που δέχθηκε επειδή ήταν απών ενώ οι πλημμύρες επιδεινώνονταν.

Το Σάββατο ο Νατζίμπ ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον 500 εκατ. ρινγκίτ (143,31 εκατ. δολάρια) για την αρωγή προς τα θύματα αφού οι πλημμύρες υποχωρήσουν, έπειτα από μια αρχική κυβερνητική ανακοίνωση περί διάθεσης 50 εκατ. ρινγκίτ που είχε γίνει δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους είχε φθάσει σήμερα στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) τις 160.000, σύμφωνα με την εφημερίδα "Νιού Στρέιτς Τάιμς", καταγράφοντας μεγάλη αύξηση από τις 100.000 που ήταν χθες.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής, καθώς και υπηρεσιών της πολιτειακής κυβέρνησης και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφερόταν σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε χθες.

Η βορειοανατολική Μαλαισία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο, πλήττεται τακτικά από πλημμύρες στη διάρκεια των ετήσιων "βορειοανατολικών μουσώνων", όμως οι φετινές βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα σφοδρές.

(πληροφορίες ΑΠΕ- ΜΠΕ)