Αντώνης Σαμαράς: Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές. Αντιλαμβάνεται που θα οδηγήσει αυτή η περιπέτεια

Αντώνης Σαμαράς: Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές. Αντιλαμβάνεται που θα οδηγήσει αυτή η περιπέτεια
Sooc

«Αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε. Και να σας πω και κάτι; Το αισθάνομαι. Όπου και να πάτε το αισθάνεστε και εσείς», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ. Επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που δείχνουν να μειώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι οι εκλογές θα συνέφεραν κομματικά τη Νέα Δημοκρατία.

Όσοι δεν ψηφίσουν ΠτΔ συντάσσονται μα τον πολιτικό εκβιασμό

Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε όσους ψηφίσουν παρόντες στην ψηφοφορία της Δευτέρας πως συντάσσονται με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό.

«Όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου. Δηλαδή, με τον πολιτικό εκβιασμό. Δηλαδή, ότι αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε μία καινούργια περιπέτεια. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.

Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο, η ευθύνη των εκλογών, θα βαρύνει εκείνους που δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο. Δηλαδή, όσους θα πουν «παρών». Αλλά αυτή τη φορά το «παρών» θα έχει το ονοματεπώνυμό τους. Και θα τους θυμάται όλος ο κόσμος. Και κυρίως η Ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος και να προχωρήσει η πρώτη φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος. Φτύσαμε αίμα για να για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» τόνισε, θέτοντας τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. «Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές. Αντιλαμβάνεται που θα οδηγήσει αυτή η περιπέτεια», είπε και συνεχίσε «Πρέπει να παραμερίσουμε την αβεβαιότητα. Δεν το αντέχει η χώρα».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανόητα νταηλίκια

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανόητα νταηλίκια» καταλήγοντας πως είτε είναι ανόητοι είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

«Εγώ ξέρω πολύ καλά τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα «νταηλίκια» και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν, είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».

Είμαι υπέρ της συναίνεσης, εκλογές στα τέλη του 2015

«Εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και το έχω αποδείξει στην πράξη. Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση που έχω σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση από τη δεξιά μέχρι την αριστερά», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δήλωσε ανοικτός να δεχτεί και νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση: «Κι αν θέλουν κάποιοι, να μπουν και στη κυβέρνηση! Εγώ το είπα. Ναι, θέλω κι άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αφότου τα ολοκληρώσουμε όλα αυτά, εγώ είπα ότι μπορούμε να συζητήσουμε και το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές. Ακόμα και στα τέλη του 2015! Αλλά να έχει πρώτα ολοκληρωθεί η τελική διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για το Σύνταγμα.

Για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

«Η τελευταία απίστευτη υπόθεση ήταν πως στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ», είπε ο πρωθυπουργός για τις καταγγελίες Χαϊκάλη. «Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε μια Προεδρική εκλογή, ποτέ! Και αυτό μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές. Θα σας πω και πάλι. Προσπαθούν να το κάνουν κόντρα στον Ελληνικό λαό που δεν τις θέλει αυτές τις εκλογές. Με αυτά τα μέσα, εναντίον του λαού. Αυτό είναι ένα σύστημα πολιτικής εξαπάτησης, βούρκου, λαϊκισμού, που δεν έχει ξαναζήσει ο Ελληνικός λαός».

Για το κλίμα στο εξωτερικό

Όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες που θα οδηγήσουν σε σφοδρή σύγκρουση με τους δανειστές μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός:

«Δυστυχώς όσο περισσότερο ακούνε τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν. Ακούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θα χορέψει τις αγορές στο ταψί. Μιλούν πολλοί έξω ακόμα και για πιστωτικό γεγονός, γιατί ακόμα και αυτό που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος», τόνισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ψήφο της Χρυσής Αυγής

«Αλλά αφήστε τι «θα μπορούσε» να γίνει. Δέστε τι πραγματικά γίνεται: Μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή προστίθεται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μη εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας Αυτό συμβαίνει! Δηλαδή, στις 131 ψήφους που μέχρι προχθές έσερναν τη χώρα σε εκλογές, αθροίζονται οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή! Δεν είχε κανένας πρόβλημα με αυτό που συνέβαινε, με αυτό που συμβαίνει; Αλλά έχουν πρόβλημα με εκείνο που θα συνέβαινε, αν η Χρυσή Αυγή ψήφιζε αντίθετα απ’ ό,τι ψηφίζει; Ας ψηφίσουν λοιπόν όλοι Σταύρο Δήμα, ώστε να τους βάλουμε, τη Χρυσή Αυγή, στο περιθώριο ό,τι κι αν κάνουν».

Πατήστε εδώ για ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά:

Δημοφιλή