Μπροστά με 2,5% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά με 2,5% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Sooc

Προηγείται με 2,5% ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από την ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής». Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,1% και ακολουθούν το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5,8%. Έκτη είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 65,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Αντώνης Σαμαράς με 44,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,4%.

Επίσης, το 56,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θεωρεί την καταγγελία του Παύλου Χαικάλη αξιόπιστη, ενώ αξιόπιστη την θεωρεί το 34%.

Σημαντικές διαφορές προκύπτουν και στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 58,2% των ερωτηθέντων επιθυμεί να εκλέξει η παρούσα βουλή τον ΠτΔ. Το 28,6% θέλει η χώρα να πάει σε εκλογές και το 3,2% δεν απαντά.

Στο 3,3% η διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα δημοσκόπηση της ALCO

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα η διαφορά βρίσκεται στο 3,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28,3%, έναντι 25% της ΝΔ. Ακολουθούν ΧΑ 5,2%, ΠΑΣΟΚ 4,6%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%, ΚΚΕ 4,2%, ΑΝΕΛ 3%.

O Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα, ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να κλείσει καλύτερα τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, πρώτος είναι ο «κανένας» με 36%, δεύτερος ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 26%.

Σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το αν αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους ή θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, το 55% απαντά ότι «μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα» ενώ το 31% εκτιμά ότι «μπορεί να γίνει αποδεκτή». Το 14% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το 53% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά, το 34% εκτιμά ότι είναι βάσιμες οι ανησυχίες σχετικά με αυτό το σενάριο. Το 13% δεν απαντά.

Δημοφιλή