ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/12/2014 15:20 EET | Updated 27/12/2014 15:22 EET

Γκίκας Χαρδούβελης: Ασφαλείς οι καταθέσεις - Σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας

Sooc

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για εκλογή νέου Προέδρου.

Ο κ. Χαρδούβελης ενόψει της πιθανότητας προσφυγής στις κάλπες ξεκαθαρίζει «Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς. Μάλιστα εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθετει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό σημειώνει: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ».

Και προειδοποιεί: «Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt».

Πηγή: Το Βήμα