ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2014 06:15 EET | Updated 29/12/2014 06:15 EET

Αφγανιστάν: Οι Αφγανοί Ταλιμπάν επαίρονται για την «ήττα» του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

isafmedia/Flickr
Soldiers cross open ground with Taliban bullets zipping over their headsThe patrol comes under fire from insurgents. But, unwilling to get close to the patrol due to their fear of its capability, they fire from long range.Using the concept of 'tactical patience', the ANP and ISAF were unwilling to get drawn into unnecessary fire fights which could potentially damage local buildings.---TALEBAN FLEE SCARED OF AFGHAN POLICE AND SCOTS TROOPSAn air insertion operation has been mounted by British sol

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν χαρακτηρίζουν «ήττα» και «διάψευση» για τον συνασπισμό μία ημέρα μετά την τελετή για τα 13 χρόνια της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν το τέλος της πολεμικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα τους.

Η νατοϊκή αποστολή στο Αφγανιστάν υπέστειλε χθες τη σημαία της δίνοντας τη θέση της στη νέα φάση της επιχείρησης για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου.

Ανακοίνωση των Αφγανών Ταλιμπάν που εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα αναφέρει: «Θεωρούμε τη φάση αυτή ως σαφή ένδειξη της ήττας τους και της διάψευσής τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εισβολείς σύμμαχοί τους επίσης...καθώς και όλοι οι αλαζονικοί διεθνείς οργανισμοί υπέστησαν μια καταφανή ήττα σε αυτόν το ασύμμετρο πόλεμο».

Επίσης στην ανακοίνωση οι Ταλιμπάν κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι προκάλεσε «λουτρό αίματος» στο Αφγανιστάν.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία με τα όπλα το 1996 για να εκδιωχθούν στο τέλος του 2001 μετά τη δυτική στρατιωτική επέμβαση, πολεμούν εδώ και δεκατρία χρόνια τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τον αφγανικό στρατό και την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν πληθύνει τις επιθέσεις κατά των αφγανικών δυνάμεων, καθώς αυτές αναλάμβαναν σταδιακά την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post