ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/12/2014 07:28 EET

Θεσσαλονίκη: Δολοφόνησαν ελάφια και δύο σκυλιά στο «Πάρκο ΤΗΘΥΣ», στον υγρότοπο Πιερίας

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Δύο ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά δολοφόνησαν άγνωστοι, κατά πάσα πιθανότητα με δηλητηριασμένα δολώματα, στο πάρκο «ΤΗΘΥΣ», που αναπτύσσεται στον υγρότοπο των Ν. Πόρων Πιερίας.

Όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες 15 μέρες και ύστερα από περιστατικά διαρρήξεων και καταστροφών στον περιφραγμένο χώρο του Πάρκου, άγνωστοι δολοφόνησαν ένα ζευγάρι ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά τα οποία, μετά τις κλοπές, προστάτευαν τις εγκαταστάσεις του «ΤΗΘΥΣ».

«Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όταν λαθραλιεύουν, κυνηγούν, μας κατέστρεφαν τις περιφράξεις και τους ιχθυοφραγμούς, ακόμη και όταν διέρρηξαν το Μουσείο και κατέστρεψαν μέρος του μουσειακού υλικού ή όταν έκλεψαν φωτοβολταϊκά στοιχεία, επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να περιορισθούμε στις καταγγελίες και τις καταγραφές των συμβάντων στην αστυνομία» τονίζεται η σχετική ανακοίνωση. Όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πάρκου, «η δολοφονία των ζώων, μας επιβάλει ν' αλλάξουμε τακτική απέναντι σ΄ αυτούς τους αγνώστους».

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος τους, ποιον και ποιους εξυπηρετούν, ποια είναι τα κίνητρα τους, ούτε εάν ντοπάρονται απ' αυτούς που βλέπουν, επιδιώκουν και ονειρεύονται τον υγρότοπο, ως φιλέτο επενδυτικών ευκαιριών ή ως ευκαιρία αναδιανομής γης», διευκρινίζουν.

Καταλήγοντας, η διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπισθεί το περιβάλλον και να αναμετρηθεί «με το ανήθικο ανάστημα όσων δολοφόνησαν τα ζώα, όσων λαθραλιεύουν και όσων υπόσχονται και επενδύουν σε «μέλλουσες, άμεσες επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης με γέφυρες ή χωρίς γέφυρες».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ