Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα ιδιαίτερο, εορταστικό βράδυ που συνηθίζει κανείς να περνά με αγαπημένα πρόσωπα. Εάν φέτος, σκέφτεστε να προγραμματίσετε κάτι ξεχωριστό για εκείνη την βραδιά και σας το επιτρέπουν τα οικονομικά σας, η HuffPost Greece σας παρουσιάζει τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν της πόλης.
Στο καλαίσθητο και ζεστό περιβάλλον του Avenue Bistro, μπορείτε να απολαύσετε ένα εορταστικό μενού 6 πιάτων με την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης σεφ Michel Roux, συντροφιά με καλή μουσική. Η τιμή του μενού είναι 95 ευρώ κατά άτομο.
Amuse Bouche
Σαμπάνια Michel Roux με ταρτά σολομού, λεμονόχορτο, άνιθος
Ψητά χτένια, μους παντζαριού, φρέσκο κρεμμύδι, ψωμί από φύκι «nori», σάλτσα από λικέρ λουίζας και αχινό
Φουά γκρα, παστάκι από κάστανο και κάπαρη, μανταρίνι, «tuille» φουντουκιού και σάλτσα από λικέρ Ναπολεόν
Σορμπέ ροζέ σαμπάνιας
Λαυράκι με βανίλια, φύλλο από άγριο σκόρδο, κουνουπίδι, άγριο ρύζι και σάλτσα από καβούρι
Μοσχαρίσιο φιλέτο «en croute», μπρόκολο, καραμελωμένες κόκκινες πιπεριές, πατάτα, μπριός, σάλτσα «poivrade»
Μους κατσικίσιου τυριού με παστέλι από φυστίκι Αιγίνης, πικάντικη μαρμελάδα από αχλάδι
«Pave» σοκολάτας, τρίμμα πορτοκάλι, παγωτό κερήθρας
Η Μεγάλη Βρετανία προσφέρει δύο επιλογές σχετικά με την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
GB ROOF GARDEN
Η τιμή κατά άτομο είναι 380 ευρώ και περιλαμβάνει μισό μπουκάλι κρασί.
Χαβιάρι «osietra» σε μπλινίς
Ψητός αστακός, δροσερό μπουκέτο από σαλάτες και βινεγκρέτ τρούφας
Γρανίτα πράσινο μήλο
Φιλέτο μόσχου γάλακτος, ραγού χειμωνιάτικων λαχανικών
Μπισκουί φουντουκιού «Piemonte» με πραλίνα. Κόλιανδρο, πικρή σοκολάτα και σορμπέ πάσιον με σαφράν
Καφές ή Τσάι
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές
TUDOR HALL
Η τιμή κατά άτομο είναι 330 ευρώ και περιλαμβάνει μισό μπουκάλι κρασί.
Καρπάτσιο καραβίδας με χαβιάρι «osietra»
Καπουτσίνο από άγρια μανιτάρια και ζεστό μπριός με φουα γκρα και ανθό αλατιού
Καρναρόλι ριζότο με λευκή τρούφα και μενταγιόν αστακού
Σορμπέ τριαντάφυλλο και λίτσι
Black Angus μοσχαρίσιο φιλέτο με αφρό σελινόριζας, καραμελωμένα φιρίκια και μανιτάρια πορτσίνι
Μοελέ πικρής σοκολάτας με βατόμουρο, κομπότ άγριου τριαντάφυλλου και σορμπέ σαμπάνιας με μούρο
Καφές ή Τσάι
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές
Στο εστιατόριο New Taste το μενού που έχει ετοιμάσει ο Σεφ Steven Frost είναι φιλικό προς όλη την οικογένεια μιας και προσφέρει επιλογές και για παιδιά. Η τιμή κατά άτομο είναι 110 ευρώ.
Φρέσκα στρείδια σε τριμμένο πάγο, με ξύδι από κρεμμυδάκια shallot και λεμόνι
Πίτσα με αστακό & τρούφα
Καρπάτσιο τόνου με ψιλοκομμένο μάραθο, λεμόνι & αυγοτάραχο
Κροκέτες από μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ, με αλάτι τρούφας
Κεφτέδες από κοτόπουλο, με λεμονόχορτο & σάλτσα sweet chili
Σαλάτα με baby σπανάκι, αχλάδι, ρόδι & dressing από γκοργκοντζόλα & καρύδια
Κυρίως πιάτα
Ριζότο με καραβίδες, σπαράγγι & bisque από σαφράν & πορτοκάλι ή Φιλετάκια από ελάφι, μαριναρισμένα σε καφέ, με πουρέ σελινόριζας, καραμελωμένο αχλάδι & κάστανα ή Ψητός αστακός ‘Catalan’ με jamon & κρούστα από brioche ή Ραβιόλι με μανιτάρια & κρεμώδη σάλτσα εστραγκόν
Συνοδευτικά
Πατάτες dauphinoise με τρούφα
Σπαράγγια βουτύρου
Γλασαρισμένα baby καρότα
Πατάτες baby σωταρισμένες
Επιλογές για παιδιά
Μίνι burgers με τηγανιτές πατάτες και κέτσαπ
Επιδόρπια
St.Honore με κρέμα πραλίνας & καραμελωμένα κάστανα
Καφές & Mignardises
Macaron
Το Margi υπόσχεται μία μαγική νύχτα με αγαπημένους φίλους στο Baku Restaurant του ξενοδοχείου. Η τιμή κατά άτομο είναι 119 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την είσοδο στο New Year’s Party.
Σούπα σελινόριζας με χοιρινό μπρεζέ και τσιπς πατάτας
Τερίνα φουά-γκρά με brioche
Χριστόψαρο με λαχανικά και σάλτσα αρωματισμένη από δενδρολίβανο
Φιλέτο πάπιας sauté με πουρέ κολοκύθας ντυμένο με σάλτσα από μύρτιλα και κροκέτα από μπούτι μπρεζέ
Μους από σοκολάτα γάλακτος με σορμπέ σοκολάτας
Το επίσημο δείπνο της Παραμονής Πρωτοχρονιάς προσφέρει ένα μενού έξι πιάτων στο Galaxy Restaurant, κοστίζει 245 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει ένα ποτήρι σαμπάνι Mumm, δωρεάν πάρκινγκ και ελεύθερη είσοδο στο πάρτι του Galaxy Bar.
Amuse Bouche με κυδώνι και καρπάτσιο σφυρίδας
Καβούρι σε μους από κουνουπίδι και σάλτσα Mojito
Jamón Serrano με τυρί Vacherin Mont d`Or και μέλι ακακίας
Καραβίδα και μανιτάρια σε ζωμό από χαμομήλι
Σορμπέ βύσσινο
Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με σος brandy και πουρέ από κάστανα με μαύρη τρούφα
Μους τυριού με κίτρο και ζελέ κυδώνι
Μους φουντουκιού με μαρέγκα κανέλλας και σορμπέ μαύρης σοκολάτας
Καφές και Mignardises
Με 80 ευρώ το άτομο, το μενού από τον Σεφ Δημήτρη Κουράμπαμπα του Athens Gate Hotel για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν έχει θέα από ψηλά.
Τόνος σε κρούστα μυρωδικών με σάλτσα horseradish & ρολάκι καπνιστού σολομού με μους τυριών
Βελουτέ μανιταριών με κάστανο, θυμάρι και κροστίνι παρμεζάνας
Ριζότο με γλυκιά κολοκύθα με τζίντζερ
Σορμπέ λεμόνι- βασιλικό
Καρέ αρνιού σε πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι τρούφας και ρατατούι λαχανικών με δενδρολίβανο και σάλτσα μαρσάλα
Πανακότα αρωματισμένη με μαστίχα και σάλτσα από φρούτα του δάσους
Μία φιάλη Κόκκινο ή Λευκό κρασί «Μυλοπόταμος» για δύο άτομα (βιολογικής καλλιέργειας)
Καφές φίλτρου
Πρωτοχρονιάτικη Πίτα
Ποτήρι Σαμπάνιας με την αλλαγή της χρονιάς