Νέα πλάνα διάσωσης επιβατών του Norman Atlantic από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma

Νέα πλάνα διάσωσης επιβατών του Norman Atlantic από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma

Ρίγη προκαλούν οι νέες εικόνες από την επιχείρηση απομάκρυνσης επιβατών από το κατάστρωμα του Norman Atlantic με τη βοήθεια διασωστών ελικοπτέρου Super Puma τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου.

Παντού σκοτάδι και το μόνο που φαίνεται από μακριά είναι τα φωτάκια από τα σωσίβια που φοράνε δεκάδες ακόμη επιβάτες που περιμένουν να οδηγηθούν στη στεριά με ασφάλεια.

Ενώ το ελικόπτερο υπερίπταται, όλοι κοιτάζουν ψηλά. Προς τον ουρανό. Εκεί απ' όπου έρχεται η βοήθεια, η σωτηρία, ένα τέλος στην περιπέτειά τους.

Ένας διασώστης δεμένος με ειδικούς ιμάντες αρχίζει να κατεβαίνει αργά – αργά το κατάστρωμα. Αρχίζουν να ξεχωρίζουν αν και αχνά τα πρόσωπα ανθρώπων ταλαιπωρημένων, κουρασμένων, φοβισμένων. Όλοι τυλιγμένοι σε κουβέρτες, ενώ το τσουχτερό κρύο τους καταβάλλει ακόμη περισσότερο.

Ο διασώστης πατάει τελικά στο κατάστρωμα του πλοίου και παραλαμβάνει τον πρώτο επιβάτη. Δένει γύρω του τους ειδικούς ιμάντες, που πρέπει να φαντάζουν σας σανίδες σωτηρίας και σιγά – σιγά ξεκινά η άνοδος. Προς το ελικόπτερο και τη σωτηρία.

Επόμενοι στάση για τους διασωθέντες ο χώρος προσγείωσης του ελικοπτέρου. Σώθηκαν...ενώ την ίδια στιγμή ακόμη κάποιοι συνεπιβάτες τους, με τους οποίους μοιράστηκαν ώρες απίστευτης αγωνίας περιμένουν τη σειρά τους.

Δημοφιλή