ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/12/2014 16:37 EET | Updated 29/12/2014 16:38 EET

Αλέξης Τσίπρας: Παρελθόν ο Σαμαράς

Eurokinissi

«Είναι ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μιλά για συναίνεση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του απόψε στον Κεραμεικό εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Είναι πια παρελθόν», συμπλήρωσε.

«Έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της», είπε υψώνοντας κι άλλο τους τόνους.

«Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο παρά η αίθουσα της Βουλής. Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι ο πρωθυπουργός που μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «η αλήθεια κέρδισε μία μάχη» προσθέτοντας ότι πλέον ο λαός έρχεται στο προσκήνιο.

Προβλέποντας «επίθεση κινδυνολογίας και τρόμου» ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο που κυβερνήσανε, με τον ίδιο θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης του Γενάρη».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι έως τις εκλογές «κάποιοι θα επιχειρήσουν παρά την αποτυχημένη απόπειρα με τους βουλευτές, να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της τρομοκρατίας με το λαό». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «αυτά με τα οποία το 2012, απείλησαν τον λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλέγονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός τα υπέστη. Αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπέστη από τον κ. Σαμαρά και τη τρόικα».

Και συνέχισε: «Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας. Θεωρούμε ότι κανένας δεν επιδιώκει το αντίθετο. Γι' αυτό απευθυνόμαστε στον κ. Σαμαρά και ζητάμε ξεκάθαρα: Να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη. Ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα.

»Και ακόμα προειδοποιούμε: Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι».