Τα γαλάζια ψηφοδέλτια: Οι πρωτοεμφανιζόμενοι και οι μετακινήσεις

Τα γαλάζια ψηφοδέλτια: Οι πρωτοεμφανιζόμενοι και οι μετακινήσεις
Sooc

Έτσι κι αλλιώς, η προετοιμασία είχε ξεκινήσει εδώ και ημέρες. Οι πληροφορίες θέλουν τον γραμματέα της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο να έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό των ψηφοδελτίων αλλά και την οργάνωση των περιοδειών.

Οι πιο δύσκολες περιφέρειες είναι οι Α και Β Αθήνας,όπου ο Σύριζα είχε το προβάδισμα και στις εκλογές του 2012.

Α ΑΘΗΝΩΝ

Στην Α' Αθηνών, τα «γερά χαρτιά» της ΝΔ θα είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μετακομίσει από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στην Α Αθηνών θα κατέβουν επίσης υποψήφιοι, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θάνος Πλεύρης.

Στις εκλογές του 2012, η ΝΔ ήρθε πρώτη στην Ά Αθηνών μόλις στο δεύτερο γύρο και είχε εκλέξει 8 βουλευτές.

Β ΑΘΗΝΩΝ

Θεωρείται δύσκολη εκλογική περιφέρεια, καθώς στις εκλογές του 2012, πρώτος στη Β Αθήνας είχε έρθει ο Σύριζα.

Στη Β Αθηνών θα «μετακομίσουν» σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας (από την Κέρκυρα), ο Γιάννης Μιχελάκης (Επικρατείας), ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ίσως η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στη Β Αθήνας θα κατέβουν επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Το 2012

ΣΕΡΡΕΣ

Στις Σέρρες, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται παραδοσιακό προπύργιο της Νέας Δημοκρατίας θα κατέβει ο γιος του Αχιλλέα, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ...νεότερος.

Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες για να κατέβει υποψήφιος στο Ηράκλειο. Στην Αχαία θα δοκιμαστούν ο Γ. Νταβρής και ο πρώην γ.γ Ενημέρωσης, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Δημοφιλή