«Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη» δήλωσε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

«Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη» δήλωσε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς
Ο Χαλέντ Μασαάλ (Φωτογραφία αρχείου)
Ο Χαλέντ Μασαάλ (Φωτογραφία αρχείου)
ASSOCIATED PRESS

«Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη» δήλωσε ο Χαλέντ Μασαάλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σε εμφάνιση- έκπληξη που πραγματοποίησε σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, το Σάββατο, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τους Τούρκους ηγέτες και εκφράζοντας την επιθυμία του να «απελευθερώσουν την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ» μαζί στο μέλλον.

«Μία ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη...Ινσαλάχ (Θεού θέλοντος) ο Θεός είναι μαζί μας και μαζί σας στον δρόμο προς τη νίκη» δήλωσε ο Μασαάλ απευθυνόμενος στην ετήσια συγκέντρωση του ΑΚΡ στην επαρχία Κόνια στις 27 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

O Tούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κατάγεται από την Κόνια, παρουσίασε προσωπικά τον Μασαάλ στο κοινό. «Κόνια, πόλη ηρώων! Γεννάς τους ηγέτες σου» είπε ο Μασαάλ, συγχαίροντας τον τουρκικό λαό που «έχει τον Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η σύντομη ομιλία του Μασαάλ διεκόπη από συνθήματα όπως «ο Θεός είναι μεγάλος» και «κάτω το Ισραήλ» από υποστηρικτές του ΑΚΡ, που ανέμιζαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες. Εν συνεχεία, ο Μασαάλ είπε ότι μια δημοκρατική, σταθερή και ανεπτυγμένη Τουρκία είναι πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους. «Ινσαλάχ θα απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ μαζί στο μέλλον» πρόσθεσε ο Μασαάλ, σημειώνοντας ότι οι πολίτες της Κόνια είχαν βγει στο δρόμο το παρελθόν για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ισραήλ. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Νταβούτογλου, επαινώντας τους ντόπιους που τον Σεπτέμβριο του 1980 είχαν διαδηλώσει όταν το Ισραήλ ανακήρυξε πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ.

Δημοφιλή