ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/12/2014 08:33 EET | Updated 01/06/2015 10:50 EEST

Σήμα κινδύνου από πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας

ASSOCIATED PRESS
In this photo taken from a nearby boat shows a life raft believed to be from the Italian-flagged Norman Atlantic after it caught fire in the Adriatic Sea, Sunday, Dec. 28, 2014, as a cargo ship passes nearby. The ferry carrying some hundreds of passengers caught fire off the Greek island of Corfu early Sunday, trapping passengers on the top decks as gale-force winds and choppy seas hampered their evacuation. (AP Photo/SKAI TV Station) GREECE OUT, MANDATORY CREDIT

Ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για σήμα κινδύνου από πλοίο το οποίο διατρέχει κίνδυνο στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Όπως έχει αναφερθεί, στο φορτηγό πλοίο (έχει αναφερθεί ότι το όνομά του είναι Blue SkyM και είναι υπό μολδαβική σημαία) βρίσκεται μεγάλος αριθμός επιβατών (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 400) επιβάτες, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποιου είδους επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, οι επιβαίνοντες είναι παράτυποι μετανάστες.

Άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχωρούν με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το πλοίο.

Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας.

Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα «Ναβαρίνο». Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσία ενόπλων στο σκάφος.

Το πλοίο κινείται κοντά στο νησί των Οθωνών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή. Μάλιστα, πρόσθεσε, το ένα από τα δύο φέρει σημαία Μολδαβίας.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του LefkadaPress, το πλοίο είχε εντοπιστεί από χθες.