Το ηχητικό ντοκουμέντο: Επιβάτης ενημερώνει για τη φωτιά στο Norman Atlantic

Το ηχητικό ντοκουμέντο: Επιβάτης ενημερώνει για τη φωτιά στο Norman Atlantic

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την πρώτη καταγγελία επιβάτη του φλεγόμενου Norman Atlantic στην Υπηρεσία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Η κλήση πραγματοποιήθηκε στις 5.40 και η επιβάτης ακούγεται να μιλά για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα πλοίο που έφυγε από την Ηγουμενίτσα, ενώ έχει προκληθεί πανικός, σημαίνοντας συναγερμό στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων, μέσα σε ελάχιστα λεπτά 8 πλοία δεσμεύτηκαν για να ξεκινήσει η επιχείρηση, καθώς το σκάφος βρισκόταν εκείνη την ώρα οριακά στην ελληνική περιοχή ευθύνης βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έκανε λόγο για ένα από τα δυσκολότερα περιστατικά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι οποίες, όπως τόνισε, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν επέτρεπαν σε διασωστικά μέσα να περάσουν τα χαμηλά βαρομετρικά σε θάλασσα και αέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού έχουν διασωθεί συνολικά 201 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται με ασφάλεια είτε στα παραπλέοντα πλοία είτε στο ελληνικό έδαφος.

"Συνεχίζουμε την επιβεβαίωση και διασταύρωση των ονομάτων όχι μόνο από τις ιταλικές αρχές αλλά και τους πλοιάρχους των ξένων πλοίων που συμμετείχαν στην΄ερευνα και διάσωση", συμπλήρωσε ο κ. Λαγκαδιανός.

Δημοφιλή