ΔΙΕΘΝΕΣ
30/12/2014 13:21 EET | Updated 30/12/2014 13:22 EET

Η Μαρίν Λεπέν χαιρετίζει την επιλογή της Βουλής των Ελλήνων να μην εκλέξει Πρόεδρο

PIERRE ANDRIEU via Getty Images
French far-right Front National party's president Marine le Pen gives a press conference on March 25, 2014 at the party's headquarters in Nanterre, near Paris, following the first round of the mayoral elections. The second round of the municipal elections will take place on March 30, 2014. AFP PHOTO / PIERRE ANDRIEU (Photo credit should read PIERRE ANDRIEU/AFP/Getty Images)

Με δελτίο τύπου, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (ΕΜ) Μαρίν Λεπέν θριαμβολογεί για την επιλογή της Ελληνικής Βουλής να μην επιλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

«Ένας ευτυχής άνεμος δημοκρατίας στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του δελτίου, στο οποίο τονίζεται ότι το Εθνικό Μέτωπο «χαιρετίζει θερμά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Βουλής των Ελλήνων και το χαστούκι που δόθηκε στον υποψήφιο της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κ. Δήμα στο πλαίσιο της προεδρικής εκλογής».

Η Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως «νίκη του λαού και των αντιπροσώπων του, ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία και τη μεγάλη χρηματοπιστωτική αγορά».

«Οι λογικές πολιτικές, ενάντια στη λιτότητα που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα με τον πλέον βίαιο τρόπο, είναι οι μόνες ικανές να αποκαταστήσουν την οικονομία της χώρας αυτής, που κατασφυροκοπήθηκε από την ΕΕ, το ευρώ και τα καταστροφικά δόγματα» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την Μ. Λεπέν, «οι αγορές που αντιδρούν άμεσα εξ αιτίας κάποιων αναταράξεων, δεν θα πρέπει να υπερισχύσουν της Δημοκρατίας, η οποία έχει να επιβάλλει το δικό της ρυθμό, την δική της οπτική και που μόνο αυτή είναι ικανή να αποκαταστήσει μια βιώσιμη οικονομία. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα σήμερα, είναι ένας εφιάλτης για την ΕΕ και τους δουλοπρεπείς του UMPS», λέει η Μ. Λεπέν, αναφερόμενη με τον τρόπο αυτό στα δύο μεγάλα γαλλικά κόμματα, το κόμμα UMP της δεξιάς και το σοσιαλιστικό PS, τα οποία κατά τη γνώμη της δεν διαφέρουν στις πολιτικές τους.

Για την Μαρίν Λεπέν τα γεγονότα στην Ελλάδα αποτελούν «ένα δημοκρατικό όνειρο για τους λαούς, η δε κρίση που γέννησε η ευρωπαϊκή κάστα θα στραφεί μπούμερανγκ εναντίον της. Και τι πιο ωραίο σύμβολο, να είναι η Ελλάδα αυτή που θα καταφέρει στην (ευρωπαϊκή Λερναία) Υδρα, το κτύπημα που ελπίζουμε να είναι το τελειωτικό», καταλήγει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

(ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ)