Captainwise: Πες μου το μπάτζετ σου... να σου πω που θα πας διακοπές

Captainwise: Πες μου το μπάτζετ σου... να σου πω που θα πας διακοπές
HuffPost Greece

Την ώρα που αρκετοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, μια παρέα φίλων… έχει διαφορετικά σχέδια. Επιχειρηματικά σχέδια. Πέντε νέοι αποφασίζουν να μείνουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν το δικό τους startup και το αποτέλεσμα μάλλον τους δικαιώνει.

Η ιστορία του Captainwise ξεκινά πριν από περίπου 1 χρόνο. Πρόκειται για μια ελληνική ιντερνετική πλατφόρμα στην οποία τα πράγματα είναι πολύ απλά: Βάζεις το μπάτζετ που θες να ξοδέψεις για ένα ταξίδι και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προτεινόμενοι προορισμοί – που αντιστοιχούν στα χρήματα που έχεις δηλώσει- εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σου. Ο συνιδρυτής του Captainwise, Χρήστος Χατζηαποστολάκης, μιλά στη HuffPost Greece για αυτή την παρείστικη ιστορία επιτυχίας.

Σε μια περίοδο που αρκετοί νέοι αποφασίζουν να φύγουν στο εξωτερικό, εσείς επιλέξατε να μείνετε στην Ελλάδα και να δημιουργήσετε μια καινοτόμα επιχείρηση. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δε χρειάστηκε να φύγουμε στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που κρίναμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε το Captainwise στην Ελλάδα μείναμε εδώ. Δεν πιστεύουμε πως στο εξωτερικό οι συνθήκες είναι απαραίτητα πιο εύκολες απ’ ότι στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο της μετακίνησης μας μελλοντικά, για λόγους που αφορούν στη διεθνή παρουσία της εταιρίας.

Πως λειτουργεί το Captainwise;

Το Captainwise δημιουργεί πακέτα διακοπών προς όλους τους δυνατούς προορισμούς, ανάλογα με το διαθέσιμο ποσό του χρήστη. Όταν κάποιος επισκεφθεί το Captainwise.com καλείται να συμπληρώσει το ποσό που θέλει να διαθέσει για τις διακοπές του, το αεροδρόμιο από το οποίο θα ξεκινήσει και τις ημερομηνίες τις οποίες επιθυμεί να ταξιδέψει. Αμέσως εμφανίζονται οι πόλεις στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει και στη συνέχεια ο εν δυνάμει ταξιδιώτης μπορεί να φτίαξει και να αγοράσει το πακέτο διακοπών του για τον προορισμό που επέλεξε.

Πολλοί λένε, ότι οι Έλληνες έχουν περιορίσει τα ταξίδια τους, λόγω της κρίσης. Εσείς τι εικόνα έχετε, μιας και δραστηριοποιήστε στον συγκεκριμένο κλάδο;

Το Captainwise είναι σε λειτουργία λιγότερο από ένα χρόνο, συνεπώς δεν έχουμε αντικειμενική εικόνα της αγοράς πριν από το 2014. Ωστόσο, αυτό που έχουμε εντοπίσει είναι πως όντως οι χρήστες μας από Ελλάδα θέλουν να ελέγχουν το ποσό που θα ξοδέψουν για τις διακοπές τους, καθώς και το ποιους προορισμούς μπορούν να επισκεφθούν ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτουν. Δε γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει λόγω της κρίσης, αλλά μέχρι στιγμής ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά.

Είστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που δουλεύετε πίσω από την καινοτόμα επιχείρηση σας. Τελικά, είναι εύκολο μια νεανική παρέα να πετύχει επιχειρηματικά;

Είναι δύσκολο να πετύχει κανείς επιχειρηματικά, αλλά δεν πιστεύω πως η ηλικία μας κάνει το εγχείρημα δύσκολοτερο. Σίγουρα μεγαλύτερη ηλικία συνεπάγεται μεγαλύτερη εμπειρία, η οποία μπορεί να διευκολύνει κάπως τα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που η δουλειά αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, μπαίνεις στη διαδικασία να μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα και να τα εφαρμόζεις άμεσα.

Ποια είναι τα πλάνα σας, σχετικά με το Captainwise, για το προσεχές μέλλον;

Κάθε μέρα δουλεύουμε με σκοπό να βελτιώνουμε την υπηρεσία, έτσι ώστε η οργάνωση των ιδανικών διακοπών να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απλή. Σύντομα θα προστεθούν νέα άτομα στο δυναμικό της εταιρίας και μέχρι το καλοκαίρι μια νέα ταξιδιωτική υπηρεσία του Captainwise θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Επειδή τον τελευταία καιρό γίνεται πολύ συζήτηση γύρω από τα startups στην Ελλάδα, θέλω να δούμε και το κομμάτι του χρηματικού κέρδους. Μπορεί ένα ελληνικό startup να φέρει οικονομικά έσοδα στους δημιουργούς τους;

Φυσικά. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα έχουμε όλο και περισσότερα παραδείγματα επιτυχημένων startup. Ελληνικό ή όχι, ένα startup θα πρέπει να «βλέπει» έξω από τα γεωγραφικά σύνορα της χώρας του και να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους πιθανούς πελάτες.

Φαντάζομαι ότι συναναστρέφεστε με πολλούς νέους ανθρώπους. Σύμφωνα με αυτά που σας λένε, πιστεύετε ότι οι νέοι στην Ελλάδα είναι επαρκώς ενημερωμένοι σε θέματα επιχειρηματικότητας;

Η πλειοψηφία των νέων δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα. Είναι σίγουρο πως το επιχειρείν δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του. Γνωρίζουμε όμως και άτομα, τα οποία έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά, έχουν δημιουργήσει πολύ αξιόλογα προιόντα και έχουν βλέψεις για την παγκόσμια αγορά.

Ποιό είναι το πιο μακρινό μέρος του πλανήτη, στο οποίο έχουν ταξιδέψει άνθρωποι με την βοήθεια του Captainwise;

Μέχρι στιγμής, το πιο μακρινό μέρος που έχει επισκεφθεί κάποιος με τη βοήθεια του Captainwise είναι η Βραζιλία.

*Στη κεντρική φωτογραφία εικονίζονται (από δεξιά) : Χρήστος Χατζηαποστολάκης, Ανδρέας Καρούτζος, Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Σχίζας, Δούκας Βόμβηρας

Δημοφιλή