ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/01/2015 17:16 EET | Updated 01/01/2015 17:22 EET

Κακοκαιρία και προβλήματα στις μετακινήσεις. Εξασθένηση των φαινομένων από την Παρασκευή

EUROKINISSI

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή κυρίως στα δυτικά και βόρεια ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να είναι πιο ασθενής και να περιοριστεί στα ορεινά και ημιορεινά, και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία πάντως αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με τη Μακεδονία ο υδράργυρος να φτάνει έως και -18 βαθμούς Κελσίου ενώ τις υψηλότερα θερμοκρασίας, έως και 12 με 13 βαθμούς να αναμένονται μόνο στα νησιά των Κυκλάδων, τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια, αλλά και προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Για την αναλυτική πρόγνωση του καιρου μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα www.deltiokairou.gr

Οι άνεμοι πάντως στο Αιγαίου θα πνέουν αρκετά ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο «έδεσαν» τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και την Παρασκευή, ανάλογα με τις διαθέσεις του...Αιόλου.

Πάντως τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές στην Αττική την Τετάρτη και μερικώς την Πέμπτη έχουν αποκατασταθεί.

Τα προβλήματα πάντως σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας παραμένουν ενώ απαραίτητες ήταν και την Πέμπτη οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετές περιοχές. Στην Αττική αλυσίδες, χρειάζονταν τα οχήματα που κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβας, από 30-ό χλμ, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και από το 4-ο χλμ, στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο επαρχιακό δίκτυο Μάνδρας- Ειδυλλίας που περιλαμβάνει την Ψάθα, το Πόρτο- Γερμενό, την Οινόη, τα Βίλια και το Αλεποχώρι.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.