Wear This Today: Μία διαφορετική οπτική για τη μόδα και την ομορφιά

H Μαργαρίτα Γουργουρίνη φωτογραφήθηκε από τη Γιώτα Κατράκη
H Μαργαρίτα Γουργουρίνη φωτογραφήθηκε από τη Γιώτα Κατράκη

Η Μαργαρίτα Γουργουρίνη, είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία τρία χρόνια λέει στον κόσμο τι να φορέσει σήμερα (και όχι μόνο) μέσα από το Wear This Today. Κι αν αναρωτιέστε γιατί να την ακούσετε, ο λόγος είναι επειδή μιλάει για τη μόδα και την ομορφιά με τον πιο ανάλαφρο, επίκαιρο, διασκεδαστικό και -ελαφρώς- ειρωνικό τρόπο. Εσείς, τι θα φορέσετε σήμερα;

Τι είναι το Wear This Today;

Το WearThisToday σήμερα είναι μια συλλογική προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που προσπαθούν κάθε μέρα να σχολιάσουν το φαινόμενο της μόδας, έτσι όπως δεν το είχε κάνει κανείς μέχρι σήμερα. Η μεγάλη, δυνατή εικαστική ταυτότητα του WearThisToday οφείλεται στη δουλειά της art director Γιώτας Κατράκη και στο «παιδί θαύμα» μας Χρήστο Μούχα. Στη μόδα δουλεύουμε τρεις διαφορετικοί και όμοιοι – η Μπιάνκα Μπογδάνου, ο Στέφανος Δημητρίου κι εγώ. Η ομορφιά (ή αλλιώς τομέας «ομορφάηζερ») ανήκει στις Liz Bumgarner και Γιούλη Ατματζίδη. Υπάρχει ένα απίθανο τμήμα γαστρονομίας (αλλιώς «eatthistoday») όπου ο Κώστας Βασιλείου μαζί με την βοήθεια της Ιάνθης Μιχαλάκη κάνουν πράγματα. Ο Χρήστος Τζίμας είναι ένας από τους φωτογράφους που δουλεύουμε περισσότερο. Και αυτή είναι μονάχα η σταθερή μας ομάδα.

Πώς προέκυψε η ιδέα του Wear this today;

Όλα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια, που ήμουν τρομακτικά άνεργη και απελπισμένη! Έγινε γιατί αποφάσισα πως αν δεν έκανα κάτι μόνη μου για να πω ποια είμαι, θα έχανα τον ίδιο μου τον εαυτό. Η αρχική ιδέα ήταν πολύ απλή και πίστευα πως θα απαντούσε σε μια μεγάλη τάση. Η ιδέα ήταν ένα πλήρες σύνολο κάθε μέρα, από την κορφή έως τα νύχια, όπου θα μπορούσες να αγοράσεις όλα τα κομμάτια με ένα κλικ από επιλεγμένα online shops. Η κάθε μέρα είχε δική της έμπνευση, πρότεινε, δηλαδή, κι από μία διάθεση για να ντυθεί κανείς. Όλα βάσει τη θερμοκρασία της ημέρας. Τότε ήμασταν μόνο τρία άτομα. Εγώ, ο αδελφός μου, Βασίλης Γουργουρίνης, που με βοήθησε να φτιάξουμε το site και ο Στέλιος Διαμαντίδης που έκανε την επιμέλεια των ανδρικών συνόλων. Καθώς όμως περνούσε ο καιρός, στην αρχή ασυναίσθητα και μετά πιο αποφασιστικά, ήθελα να πω περισσότερα για τη μόδα με ένα τρόπο που δεν έβρισκα σε κανένα μέσο που μιλούσε στα ελληνικά. Όσο έγραφα ή μιλούσα, αυτό το εγχείρημα γινόταν μεγαλύτερο, μαζεύοντας περισσότερο κόσμο που έβλεπε τα πράγματα όπως εγώ. Έτσι, δημιουργήθηκε η ομάδα που είμαστε σήμερα, ένα δημιουργικό hub ανθρώπων που θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους και να μιλήσουν για τη μόδα με το δικό μας, μοναδικό τρόπο.

Γιατί να επισκεφτεί κάποιος το Wear this today;

Γιατί έχουμε τις καλύτερες επιλογές στο on line shopping. Αλήθεια λέμε! Προτείνουμε αυτά που ψωνίζουμε και εμείς, αυτά που μας ενθουσιάζουν περισσότερο και γνωρίζουμε πως είναι πραγματικά, αληθινά, καλά προϊόντα. Είμαστε ανεξάρτητοι, και αυτό σημαίνει πως όποιο review διαβάζεις για καλλυντικά, δεν έχει πληρωθεί, είναι η απλά η γνώμη μας. Έχουμε την πιο αυθάδη, τρελή και σούπερ επαγγελματία στα beauty video tutorials, που αλήθεια θα σου λύσει τα χέρια. Η εικαστική μας γλώσσα είναι καινούρια, παιχνιδιάρικη και ειρωνική. Δεν παίρνουμε τον εαυτό μας καθόλου στα σοβαρά και μαζί μας, θα καταφέρεις να ανασάνεις από όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις άβολα με τη μόδα σήμερα. Το wearthistoday είναι ένας επίκαιρος, ειρωνικός και ανάλαφρος σχολιασμός της μόδας και του λεγόμενου «lifestyle» μαζί με μπόλικο, ουσιαστικό και σοβαρό on line shopping.

Τι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο η Ελληνίδα γυναίκα σήμερα;

Αυτό που πιθανότατα χρειαζόμαστε περισσότερο όλοι μας είναι, συναίσθηση. Αυτή θα τη βοηθήσει να καταλάβει πού βρίσκεται και ποια θέλει να γίνει. Τότε θα καταλάβει και τον τρόπο που θέλει να ντυθεί. Και φυσικά, ας έχει πάντα στο μυαλό της πως το λάθος, μερικές φορές είναι ανώτερο της τέχνης. Αρκεί να μην το παίρνεις και τόσο στα σοβαρά.