LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Η παρουσίαση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Η παρουσίαση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου

Η παρουσίαση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, από την HuffPost Greece.

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 17.30, ξεκινά τελικά στις 18.15. Κατά την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην αίθουσα, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας το όνομά του.

Έπρεπε να κάνουμε τη συνάντηση σε μεγαλύτερο χώρο, ήταν από τα πρώτα πράγματα που ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου για την παρουσία του κόσμου.

«Κείμενο συμβόλαιο μεταξύ μας» χαρακτήρισε τη διακήρυξη του νέου κινήματος, καλώντας τον κόσμο να το υπογράψει.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αρχή είναι οι αξίες μας, τόνισε.

«Ποιους θέλουμε να εκπροσωπήσουμε; Μια κοινωνική συμμαχία που είναι ταυτοχρόνως συμμαχία δικαιοσύνης. Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει δέσμευση για ισονομία, δίκαιη κατανομή βαρών και διανομή του πλούτου».

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά ο λογαριασμός να σταλεί στη επόμενη γενιά», είπε. Ο κ. Παπανδρέου, μίλησε για συντηρητικές δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα στα πρόθυρα μιας νέας εθνικής τραγωδίας τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε την επανάσταση του αυτονόητου».

Απελευθέρωση, ανθρωπιά, και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο του νέου κινήματος, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ τόνισε με έμφαση «δεν μπορούμε να είμαστε ουραγός της δεξιάς».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να ιδρύσει το νέο κίνημα, τόνισε: Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν την πρωτοβουλία μας, μιλούν για προσωπική ατζέντα. Αγνοούν τις φωνές του λαού.

Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το σημερινό ξεκίνημα είναι υπόθεση πολλών όχι ενός. Αν είχα προσωπική ατζέντα, θα βολευόμουν, θα σιωπούσα. Θα εκλεγόμουν σε ένα κόμμα με αντάλλαγμα τη σιωπή μου σε μια επίπλαστη ενότητα. Διάλεξα τον δύσκολο δρόμο. Επέλεξα να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά, είπε. Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου.

Με έμβλημα το ρόδο

Με έμβλημα του νέου κόμματος ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο και με έμφαση στη λέξη «κίνημα», ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται απλώς για ένα νέο κόμμα, αλλά για την «αφετηρία ενός Κινήματος» που «μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Η ίδρυση του νέου κόμματος έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, αφού στο «παρά πέντε» της κάλπης, στο Κίνημα μεταγράφονται δεκάδες στελέχη με «ρίζες» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Λίγο πριν αρχίσει η ομιλία του για την παρουσίαση του νέου κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε στο twitter:

Από την επίσημη σελίδα του νέου κινήματος στο Facebook:

Δημοφιλή