«Ξηλώνει» τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ποιοι τον ακολουθούν στο νέο κόμμα

«Ξηλώνει» τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ποιοι τον ακολουθούν στο νέο κόμμα

Αποτελειώνει τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στο «παρά πέντε» της κάλπης, ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς στο Κίνημα που ιδρύει μεταγράφονται δεκάδες στελέχη με «ρίζες» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ εν αναμονή της απογευματινών ανακοινώσεων από για το νέο κόμμα- στις 17:30 στο Μουσείο Μπενάκη- από το πρωί επισκέπτονταν το «στρατηγείο» του συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές (video).

Στο νέο ξεκίνημα για την Αλλαγή έχουν βρεθεί ήδη κοντά στο πρώην πρωθυπουργό αρκετοί στενοί συνεργάτες του- κατά τα χρόνια που διετέλεσε πρωθυπουργός- εκ των οποίων κάποιοι είναι μέχρι και σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αυτών ο Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή αναλαμβάνουν καθήκοντα εκπροσώπων του κόμματος. Ως ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό, τον Γ.Παπανδρέου ακολουθούν επίσης οι βουλευτές Θάνος Μωραϊτης, Συμεών Κεδίκογλου, Νίκος Σηφουνάκης και Κώστας Τριαντάφυλλος.

Από την «παλιά φρουρά» των συνεργατών του κ.Παπανδρέου, μετέχουν στο νέο εγχείρημα ο Σωκράτης Ξυνίδης ενώ ο Πάνος Γερουλάνος αν και δεν θα κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφιος, στηρίζει την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού τον οποίο επίσης ακολουθούν οι Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Δημήτρης Ρέππας ενώ πληροφορίες θέλουν να συστρατεύονται και οι Γρηγόρης Νιώτη, Φραγκίσκος Παρασύρης και Παντελής Τζωρτζάκης ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί Γ. Παπανδρέου, Παντελής Τζωρτζάκης.

Δεν αποκλείεται δε να ακολουθήσει και η πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενώ εδώ και καιρό στο πλευρό του κ.Παπανδρέου βρίσκονται όπως πάντα ο επικεφαλής σε θέματα επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος, η επί χρόνια διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιώργος Πετρουλάκης και ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Αναλυτικότερα, έχει στηθεί ένα ευρύ δίκτυο υποστηρικτών του Γ.Παπανδρέου ανά την Ελλάδα στο οποίο μετέχουν:

  • Στην Αττική: Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Σπύρος Καρανικόλας
  • Στη Κρήτη: Μανώλης Στρατάκης πρώην βουλευτής και Γιάννης Σκουλάς στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Λασίθι οι Νίκος Δασκαλάκης και Παύλος Χριστοδουλάκης νυν γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ. Αντίστοιχα στο Ρέθυμνο υποστηρίζουν το κόμμα ΓΑΠ οι Αλή Χαν, γιατρός, Δημήτρης Βαονάκης περιφερειακός σύμβουλος και ο πρώην υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Γιώργος Βαλεργάκης. Τέλος στα Χανιά η Κατερίνα Πολύζου και το παλιό μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευτύχης Μαυρογένης μαζί με πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ,Αντώνης Σαμιωτάκης.
  • Στην Πελοπόννησο: στην Λακωνία ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρώην πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου, στην Μεσσηνία ο Γιάννης Αργυράκης, πρώην δήμαρχος Οιχαλίας και αντιπεριφερειάρχης και ο Τάσος Αποστολόπουλος, πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου. Στην Αχαΐα ο Μιχάλης Κίτρου πρώην γραμματέας Ν.Ε., η Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου και Ηλίας Λυμπέρης πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας.
  • Στη Θεσσαλονίκη: Λάμπρος Νικολαϊδης, πρώην γραμματέας Ν.Ε Τούμπας, Ελπίδα Βασιλειάδου δικηγόρος, κόρη της Μαρίας Παυλίδου που υπήρξε μέλος Π.Γ. ΠΑΣΟΚ, Αναστασία Δρογούδη πρώην γραμματέας Ν.Ε. το 2012 κατέβηκε υποψήφια με την ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Βέργος, Σωκράτης Εβίρνελης, Χριστόφορος Παγώνης, Όλγα Κετικίδου, δικηγόρος, Αλέξανδρος Αθανασίου
  • Στη Μακεδονία: Στον νομό Ημαθίας ο Αγγελος Τόλκας, πρώην βουλευτής και ο Χαράλαμπος Γκιόνογλου, πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας, στα Γρεβενά ο Δημήτρης Ψευτόγκας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος, στην Κοζάνη ο Γάννης Παπαϊορδανίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Στην Πέλλα ο Βασίλης Γιουματζίδης, πρώην βουλευτής, ο Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος αυτοκινητιστών Ελλάδας, η Χρυσούλα Τζεχελίδου, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού. Στον νομό Καβάλας ο Γιάννης Παπουτσής, η Γιώτα Τσαρδακλή, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος, ο Χρήστος Χριστοφορίδης, πρώην πρόεδρος επιμελητηρίου Καβάλας και ο Παύλος Παπαδόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.
  • Στη Θράκη: στον Έβρο η Ελένη Τσιαούση είχε εκλεγεί βουλευτής το 2009, ο Γιώργος Ούστογλου, πρώην αντινομάρχης και πρώην δήμαρχος Φερρών, ο Παναγιώτης Ζαπάρτας και ο Γιώργος Χανός, πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης. Στην Ροδόπη ο Παύλος Δαμιανίδης, μέχρι πρόσφατα αντιπεριφερειάρχης, η Ολγα Τσετινέ, πρώην υποψήφια βουλευτής, κόρη του Δημήτρη Τσετινέ που άφησε την τελευταία του πνοή εντός της Βουλής, ο Στέλιος Σταυρόπουλος, πρώην νομάρχης, ο Ν. Σκοπιανός, πρώην πρόεδρος ΕΑΣ και ο Ντίνος Χαριτόπουλος, πρώην δήμαρχος Σαππών. Στην Ξάνθη ο Τσετίν Μάτατζι, πρώην βουλευτής
  • Στην Ήπειρο: οι πρώην Δήμαρχοι Κόνιτσας και Δωδώνης Μάκης Χατζηεφραιμίδης και Κώστας Καστανάκης η Μαρίνα Ντούσκα, νυν γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, ο Σταύρος Κώστας, αναπληρωτής γραμματέας Ν.Ε. και ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος,
  • Στα νησιά: στη Ρόδο ο Μιχάλης Χανιώτης, πρώην δήμαρχος Καρπάθου, στη Χίο ο Κώστας Τριαντάφυλλος νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, στη Κέρκυρα Κέρκυρα ο Αλέξης Αλεξάκης γραμματέας Ν.Ε. Κέρκυρας, Χρυσόστομος Μπούκας, γιατρός του ΕΣΥ πρώην γραμματέας ΝΕ Κέρκυρας και πρώτος επιλαχών βουλευτής μετά την εκλεγείσα Αντζελα Γκερέκου

Δημοφιλή