ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/01/2015 08:29 EET | Updated 04/01/2015 09:56 EET

Μυστήριο με την επιχείρηση εισβολής αγνώστων στο στρατόπεδο της Μαλακάσας

eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Λιγες ώρες μετα τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στις 00:20 σήμερα, δύο άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα σε στρατόπεδο της Μαλάκάσας κόβοντας την περίφραξη.

Η απόπειρα παράνομης εισόδου αγνώστων στο στρατόπεδο απετράπη από την ομάδα φύλαξης της μονάδας, όπως ενημέρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, εκρηκτικά βλήματα, καθώς και πειστήρια της αστυνομίας που αφορούν σε διάφορα είδη οπλισμού που έχει βρεθεί στην κατοχή συλληφθέντων και έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε μονάδες όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αντιαρματικά όπλα, έπειτα από εντολή του Ν. Δένδια προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του υπουργείου, λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, για ενδεχόμενη απόπειρα κλοπής αντιαρματικών όπλων από στρατόπεδο της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει μετακινηθεί ομάδα των ειδικών δυνάμεων προς ενίσχυση των μέτρων φύλαξης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ