ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/01/2015 16:29 EET | Updated 04/01/2015 16:29 EET

Κλειστά τα δικαστήρια και αναστολή πλειστηριασμών λόγω εκλογών

SOOC

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με επείγουσα εγκύκλιό του προς τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, γνωστοποιεί τις ημέρες κατά τις οποίες επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων, λόγω του εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των δικαστηρίων θα ανασταλούν δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22 Ιανουαρίου έως και 27 Ιανουαρίου 2015, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28 Ιανουαρίου.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22 Ιανουαρίου και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Από την αναστολή εξαιρείται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsoed Post