Χριστόδουλος Ξηρός: «Αντίσταση στην Τρόικα, αντίσταση στην Κατοχή»

Χριστόδουλος Ξηρός: «Αντίσταση στην Τρόικα, αντίσταση στην Κατοχή»

Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες, οδηγήθηκε συνοδευόμενος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στις 17:30 της Κυριακής ο Χριστόδουλος Ξηρός. Κατά τη μεταγωγή του, το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους ήταν: «Αντίσταση στην Τρόικα, αντίσταση στην Κατοχή».

Στις 18.30 αναμένεται συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, στην οποία θα αποκαλύψει ποιος ήταν ο στόχος του Ξηρού, όπως προκύπτει από τα σχεδιαγράμματα που βρέθηκαν.

Ο 57χρονος, Χριστόδουλος Ξηρός μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος , την 1η Ιανουαρίου 2014 μετά την λήξη της οποίας δεν εμφανίστηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ο βαρυποινίτης από τις 5 Ιανουαρίου δεν είχε δώσει ημερήσιο παρών , όπως προβλεπόταν στους όρους για την προσωρινή έξοδο του από την φυλακή, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας που είχε δηλώσει στην Χαλκιδική. Έτσι ήταν καταζητούμενος από τις 8 Ιανουαρίου 2013, με ένταλμα της Εισαγγελίας Πειραιά, ως δραπέτης.

Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τον αποκαλούμενο και "Μανώλη" της 17Ν , ήταν ποινή 6 φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης για την συμμετοχή του σε περίπου 30 ενέργειες της οργάνωσης , μεταξύ των οποίων έξι δολοφονίες στις οποίες φέρεται να είχε τον ρόλο του εκτελεστή, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών ,ληστείες , εκρήξεις κ.α

Δημοφιλή