ΔΙΕΘΝΕΣ
04/01/2015 08:19 EET

Νετανιάχου: Το εβραϊκό κράτος «δεν θα επιτρέψει να συρθούν στρατιώτες του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου»

ASSOCIATED PRESS
Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu delivers a statment after wining his hard-line Likud party primary in Tel Aviv, Israel, Thursday, Jan. 1, 2015. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu won the backing of his hard-line Likud party in its primary and will lead it into general elections this March, Israeli media reported Thursday. With about 20 percent of the ballots cast Wednesday counted, Israeli media said Netanyahu had won the support of about 75 percent of electors, giving him an unassailable lead over challenger Danny Danon, a former deputy defense minister. (AP Photo/Ariel Schalit)

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε δίωξη των στρατιωτών του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), στο οποίο οι Παλαιστίνιοι ζητούν να ενταχθούν.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί του Τσαχάλ (ο ισραηλινός στρατός) να συρθούν ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου. Χθες Σάββατο το εβραϊκό κράτος απάντησε στη διεθνή διπλωματική επίθεση των Παλαιστινίων παγώνοντας την καταβολή άνω των 100 εκατ. ευρώ σε φόρους που οφείλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή.

«Αυτοί που πρέπει να διωχθούν είναι οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής που έκαναν μια συμμαχία με τους εγκληματίες πολέμου της Χαμάς», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορεί το ισλαμιστικό κίνημα κυρίως ότι χρησιμοποίησε τους κατοίκους της Γάζας σαν ανθρώπινη ασπίδα κατά τη σύγκρουση του περασμένου καλοκαιριού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 2.200 ανθρώπους από την Παλαιστινιακή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, και σε 73 από την ισραηλινή πλευρά, από τους οποίους οι 67 ήταν στρατιώτες.

«Οι στρατιώτες του Τσαχάλ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ με θάρρος και αποφασιστικότητα και με τον ίδιο τρόπο που μας προστατεύουν, θα τους προστατεύσουμε κι εμείς με θάρρος και αποφασιστικότητα», δήλωσε επίσης.«Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να συγκρουσθεί με το κράτος του Ισραήλ και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», προειδοποίησε ακόμη ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το πάγωμα, χθες, 106 εκατ. ευρώ που προέρχονται από φόρους που συγκεντρώνονται από το Ισραήλ για λογιαριασμό των Παλαιστινίων, ενδέχεται να μην είναι παρά το πρώτο μιας σειράς ισραηλινών αντιποίνων μετά το αίτημα των Παλαιστινίων να ενταχθούν στο ΔΠΔ, σύμφωνα με τους σχολιαστές.

Mε πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post