ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/01/2015 16:00 EET | Updated 04/01/2015 16:00 EET

«Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά»: Σε αυτό το όνομα συμφώνησαν Κουβέλης - Χρυσόγελος

facebook

Την κοινή εκλογική κάθοδο της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα "Πράσινοι - Αλληλεγγύη" στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισαν η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, εν μέσω ισχυρών διαφωνιών και διαφοροποιήσεων σχεδόν από τους μισούς βουλευτές του κόμματος για την επιλογή αυτή.

Την πρόταση αυτή που είχε εισηγηθεί από χτες ο Φ. Κουβέλης, υπερψήφισαν οι Ν. Τσούκαλης και Μ. Γιαννακάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ασ. Ξηροτύρη, Γ. Πανούσης, Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης και Μ. Ρεπούση που διαφωνούν πολιτικά με την απόφαση που επικράτησε και αντιπρότειναν να μην κατέβει καθόλου η ΔΗΜ.ΑΡ σε αυτές τις εκλογές (θέμα που δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία), απείχαν από την ψηφοφορίες, ενώ δεν θα είναι υποψήφιοι.

Στον τίτλο που προτείνεται για το ψηφοδέλτιο, το όνομα της «ΔΗΜ.ΑΡ» έπεται εκείνο του κόμματος του Ν. Χρυσόγελου: «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά». Οι λεπτομέρειες της εκλογικής συνεργασίας θα δημοσιοποιηθούν μετά το πέρας των συνομιλιών αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε: «Το Διαρκές Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε την κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις προσεχείς εκλογές σε συνεργασία με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη». Με πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου. Με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη».

Sponsoed Post