ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/01/2015 16:00 EET | Updated 05/01/2015 16:02 EET

Βενιζέλος: Όχι διπλές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ο μόνος εγγυητής για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Sooc

«Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το καθορίσει ο λαός. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές, δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία, πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική, πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής, να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνευθύνης και στην εφαρμογή της πολιτικής ασφαλούς εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση. Αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, με την οποία ξεκίνησε τις περιοδείες του στο Λεκανοπέδιο. Υπογράμμισε δε ότι αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια διαχείριση της κρίσης και της διαπραγμάτευσης, αλλά το μέλλον της χώρας, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, των δικαιωμάτων, της απασχόλησης , το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, η προστασία του κοινωνικού κράτους, των αδύναμων ομάδων. «Αυτό που προτείνουμε», τόνισε, «δεν είναι μια τεχνοκρατική πλατφόρμα, αλλά το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη χώρα, την έχουμε, την προτείνουμε, μπορούμε να την εγγυηθούμε».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «οι εκλογές είναι εκλογές εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο και γι' αυτό και για την παράταξη, γιατί η μοίρα της πατρίδας είναι ταυτισμένη ιστορικά με τη μοίρα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε ο πραγματικός εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και στρατηγικής, ανέφερε ότι εκείνο ψήφισε τα μέτρα και πήρε το κόστος όταν άλλοι συμφωνούσαν αλλά δεν ψήφιζαν, ότι αυτό κράτησε τη χώρα όρθια όταν άλλοι ήθελαν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκτροχιασμό. Στο ίδιο πλαίσιο, διερωτήθηκε με βάση ποια εκλογικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές έμειναν όρθιες η κυβέρνηση και η χώρα το τελευταίο εξάμηνο. «Πρώτο κόμμα με καθαρή διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ήρθε δεύτερη, έχασε λοιπόν στο δίπολο που είναι στημένο ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα που όμως είναι μεσαία. Αυτό που διατήρησε όρθια τη χώρα και την κυβέρνηση, σε θέση να διαπραγματεύεται υπό δύσκολες συνθήκες με τους εταίρους της, ήταν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ», είπε. Και υπογράμμισε: «Αυτό το ποσοστό που έπεσε στην κάλπη, μέσα στο παραβάν, ήταν που κράτησε όρθια την κυβέρνηση και τη χώρα, που μας επέτρεψε να κάνουμε τη διαπραγμάτευση, να τη φέρουμε στο σημείο αυτό, να κρατήσουμε τη χώρα ακέραιη, την οικονομία, τις τράπεζες, τις προοπτικές ανάπτυξης, να μπορεί να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και ρυθμό ανάπτυξης».

Ασκώντας κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στην Ευρώπη κανένα κόμμα δεν διανοείται να πει ότι δεν σέβεται τη συνέχεια του κράτους και τις δεσμεύσεις. Μίλησε επίσης για δυνάμεις που λένε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, που μπορεί να βγουν από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού. «Είναι δύσκολο όταν υπάρχουν τέτοιες σειρήνες να αντέξει ο Οδυσσέας δεμένος στο κατάρτι», για να προσθέσει ότι ωστόσο άντεξε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις «σειρήνες».