Πυρήνες της Φωτιάς για Ξηρό: «Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός»

Πυρήνες της Φωτιάς για Ξηρό: «Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός»
eurokinissi

Με ένα κείμενο που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό blog τα προφυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς παίρνουν θέση για την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Μάλιστα δηλώνουν ουσιαστικά γνώστες του σχεδίου Ξηρού, να εξαπολύσει επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται προκειμένου να τους απελευθερώσει.

Αναλυτικά το κείμενο τους έχει ως εξής:

Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια λέξη που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό. Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης. Η λέξη “απόδραση” είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές μας. Τη λέξη αυτή εμείς οι αιχμάλωτοι αναρχικοί της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν την ξεχάσαμε ποτέ κι ας μας ξέχασαν οι περισσότεροι. Οι δικαστές μας καταδίκασαν να ζούμε χρόνια σαν ανθρώπινες σκιές μέσα σε κλειδωμένα κτήρια, αλλά δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν τις ανυπότακτες επιθυμίες μας.

Κάθε νύχτα στις περιπλανήσεις του μυαλού δραπετεύουμε σε ένα κόσμο δίχως φυλακές, ένοπλους φρουρούς και κλειδωμένες ψυχές. Και αν κάθε πρωί το κλειδί του φύλακα μάς επιστρέφει στην τσιμεντένια πραγματικότητα της φυλακής, ξέρουμε πως κάποια στιγμή η μέρα μας θα έρθει και θα ονειρευτούμε την αναρχία μας με ανοιχτά μάτια. Το γκλανγκ-γκλανγκ της κλειδαριάς καθώς κλείνει σφυρηλατεί το μίσος μας για τη φυλακή. Η κάθε αποτυχία, η κάθε σύλληψη, το κάθε λάθος μάς πεισμώνει ακόμα πιο πολύ. Και αν πέσουμε τρεις φορές, τέσσερις φορές θα σηκωθούμε.

Δεν υπάρχει νίκη ή ήττα, υπάρχει μόνο αγώνας. Ξέρουμε πως το αναρχικό αντάρτικο πόλης και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι μια μάχη ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Σε αυτή τη μάχη μπορεί να χαθούν όπλα, εκρηκτικά, κρησφύγετα, αυτοκίνητα, χρήματα, όμως όλα αυτά ξαναβρίσκονται. Αυτό που δεν χάνεται είναι οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που μάς έκαναν να νιώσουμε ότι η μέρα μας θα έρθει και θα πούμε “αντίο” στη φυλακή χωρίς επιστροφή.

Σε αυτές τις ώρες που ο εχθρός θριαμβολογεί στέλνουμε το πιο ζεστό συνωμοτικό χαμόγελό μας σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, χωρίς όνομα, που σήμερα καταζητούνται απ’ τις αστυνομικές αρχές του νόμου και της τάξης. Γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, χωρίς όνομα, αξίζει να συλλαβίσουμε ξανά τη διαρκή υπόσχεση: “η μέρα μας θα έρθει”.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Η λερναία Ύδρα των Πυρήνων της Φωτιάς δεν πρόκειται να σταματήσει.

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή.

Πυρήνας φυλακισμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Αργυρού Παναγιώτης

Πολύδωρος Γιώργος

Οικονομίδου Όλγα

Τσάκαλος Γεράσιμος

Τσάκαλος Χρήστος

Χατζημιχελάκης Χάρης

Μαυρόπουλος Θεόφιλος

Νικολόπουλος Γιώργος

Νικολόπουλος Μιχάλης

Μπολάνο Δαμιανός

Δημοφιλή