Ενώπιον του ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ενώπιον του ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός
Sooc

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Χριστόδουλου Ξηρού στον 11ο τακτικό ανακριτή αν και επρόκειτο περισσότερο για μια τυπική διαδικασία καθώς ο 57χρονος τρομοκράτης έχει δηλώσει πως δεν θα απολογηθεί επί των κατηγοριών που αποδίδονται. Στη συνέχεια ο Χ.Ξηρός επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ο Χριστόδουλος Ξηρός έσπευσε να δηλώσει μέσω του συνηγόρου του Φρ. Ραγκούση ότι «δεν συνεργάζεται» με τους αστυνομικούς.

Ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, αρνήθηκε σήμερα να δώσει ουσιαστική απολογία στον δικαστικό λειτουργό αναφέροντας πως ισχύει η δήλωση που διάβασε χθες, Κυριακή, στον εισαγγελέα, πως αρνείται να συμμετέχει στη διαδικασία και πως δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Σχολίασε μόνο τον χαρακτηρισμό της βασικής κατηγορίας που του έχει απαγγελθεί για τρομοκρατική οργάνωση η οποία -όπως διατυπώνεται στον νόμο- έχει στόχο να βλάψει την οικονομική κ.α. ζωή της χώρας.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του βαρυποινίτη αφορούν τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο αλλά και:

- Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.

- Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

- Πλαστογραφίας.

- Παραβίασης περιοριστικών όρων.

- Παράνομης οπλοφορίας.

Ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη, για υπόθαλψη εγκληματία, σε βάρος τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δημοφιλή