Αλληλογραφία Ξηρού με «Πυρήνες της Φωτιάς», με στόχο τον Κορυδαλλό

Αλληλογραφία Ξηρού με «Πυρήνες της Φωτιάς», με στόχο τον Κορυδαλλό
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Αλληλογραφία» με τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είχε προγραμματίσει να βομβαρδίσει την Κυριακή 4 Ιανουαρίου τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο «Μανώλης» της 17 Ν φέρεται να είχε ειδοποιήσει τους «Πυρήνες» για την ημέρα της επίθεσης, η οποία θα γινόταν με πρωτοφανή δύναμη πυρός και ομάδα κρούσης που θα αποτελούνταν από περίπου 10 άτομα. Η Αντιτρομοκρατική έχει εικόνα για το ποιος μπορεί να είναι ο «αγγελιοφόρος» που μετέφερε τα μηνύματα του Ξηρού στους φυλακισμένους «Πυρήνες» και το αντίστροφο.

Δεδομένο θεωρείται ότι στο χτύπημα-μαμούθ στις φυλακές θα χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον δύο βαν, το ένα γεμάτο όπλα, ρουκέτες και εκρηκτικά, και το άλλο ως όχημα διαφυγής για τους απελευθερωθέντες.

Το βαν με εκρηκτικά θα ανατιναζόταν ακριβώς έξω από την Α’ πτέρυγα των φυλακών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στη Huff Post

Greece ότι αυτός είναι και ο λόγος που στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε άμμος και τσιμέντο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο για να δώσουν στην έκρηξη την «κατεύθυνση» που θέλουν, δηλαδή προς το μαντρότοιχο που ήθελαν να κατεδαφίσουν. Τα καλώδια και ο ειδικός εξοπλισμός που εντοπίστηκε στη γιάφκα κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι η ανάφλεξη της βόμβας με τα εκρηκτικά μπορεί να γινόταν με τηλεχειριστήριο εξ αποστάσεως. Ο Ξηρός άλλωστε από τότε που απέδρασε απέκτησε μέσω συνέργιας με τρομοκράτες νέας γενιάς τέτοια τεχνογνωσία.

Την ώρα της έκρηξης οι τρομοκράτες θα άνοιγαν πυρ με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και ρουκετοβόλο, ενώ δεδομένου θεωρείται ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπήρχαν νεκροί.

Ανασύνταξη του αντάρτικου πόλης

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι παρατηρείται μία «ανασύνταξη» του αντάρτικου πόλης, καθώς αποδείχθηκε ότι υπήρχε υποστηρικτικό δίκτυο Ξηρού μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές, για τουλάχιστον ακόμα εννιά άτομα που ήταν έτοιμα για όλα. Την ίδια ανησυχία προκαλεί το οπλοστάσιο που βρέθηκε, το οποίο περιείχε όπλα που μπορούσαν να πλήξουν οποιοδήποτε στόχο.

Έρευνες για τη μυστηριώδη «Ελένη»

Τη μυστηριώδη «Ελένη» της οποίας η πλαστή ταυτότητα βρέθηκε στην Ανάβυσσο αναζητούν πυρετωδώς οι Αρχές, καθώς θεωρείται το άτομο-«κλειδί» που όλο αυτό το διάστημα βοηθούσε τον Ξηρό. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τη γυναίκα που λίγο μετά την απόδραση του Χριστόδουλου πριν από ένα χρόνο είχε προσαχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για ανάκριση, καθώς υπήρχαν από τότε πληροφορίες ότι συνδέεται στενά με τον καταζητούμενο τρομοκράτη. Η Αντιτρομοκρατική αναζητά, επίσης, έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος νοίκιασε το κρησφύγετο-γιάφκα της οδού Ασκληπιού στην Ανάβυσσο.

Δημοφιλή