ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/01/2015 07:10 EET | Updated 05/01/2015 07:10 EET

Λαφαζάνης: Καμία συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και το κόμμα του Παπανδρέου

Eurokinissi

«Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστηρίζει: «Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο».

Σε ερώτηση ειδικότερα για την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει: «Είναι θλιβερό να θέλει να ξανασώσει τη χώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Την έσωσε μία φορά, δεν χρειάζεται και δεύτερη. Φτάνει πια η καταστροφή. Το ότι εξήγγειλε κόμμα μόνο ως ανέκδοτο και φαρσοκωμωδία μοιάζει. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα του γυρίσει συντριπτικά την πλάτη».

 Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «αυτή την ώρα εναλλακτική λύση είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ριζοσπαστική Αριστερά που απευθύνεται σε όλο τον λαό, σε όλους τους πολίτες. Μπορεί να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα με αισιοδοξία, ελπίδα για ένα μέλλον ανόρθωσης και ανασυγκρότησης. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, για να γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης για την Ελλάδα. Αυτή είναι η σιγουριά με την οποία βαδίζουμε σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το δικό μας μήνυμα και θα το στηρίξει με αποφασιστικότητα και συντριπτική πλειοψηφία».

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «επιτύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, για να γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης για την Ελλάδα. Αυτή είναι η σιγουριά με την οποία βαδίζουμε σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το δικό μας μήνυμα και θα το στηρίξει με αποφασιστικότητα και συντριπτική πλειοψηφία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να φοβίσει τον πολίτη ούτε να τον τρομοκρατήσει, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης. «Αυτοί που καταφεύγουν στην τρομοκρατία και τον φόβο δεν έχουν πρόταση και κυρίως δεν δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση έχει και δίνει ελπίδα πρώτα απ΄όλα για τη νεολαία αυτής της χώρας».

Ο κ. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στο κόμμα του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι απευθύνεται σε έναν χώρο όπου «υπάρχει εξοντωτική διαμάχη ανάμεσα σε πολλά κόμματα του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου. Αυτός ο χώρος - παράρτημα του νεοφιλελευθερισμού. Παραρτήματα του νεοφιλευθερισμού είναι όλα αυτά τα κομματίδια, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε παρά τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ