Η γυναίκα- μυστήριο που από φοιτήτρια έγινε τρομοκράτης στο πλευρό του Ξηρού

Η γυναίκα- μυστήριο που από φοιτήτρια έγινε τρομοκράτης στο πλευρό του Ξηρού
Eurokinissi

Μία ιστορία που εμπεριέχει όλα τα στοιχεία μίας πετυχημένης κινηματογραφικής ταινίας κρύβει η ζωή της 22χρονης «Ελένης», της γυναίκας που φέρεται ως ο νούμερο ένα συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η 22χρονη –το πραγματικό της όνομα είναι Αγγελική- παράτησε τις σπουδές της στην Κομοτηνή και τη δουλειά της στην Αθήνα για να σταθεί με κάθε τρόπο «αρωγός» στα σχέδια του «Μανώλη» της 17Ν.

Μέχρι πριν από μόλις δύο χρόνια ήταν μία κοπέλα της διπλανής πόρτας.

Πέρασε στο Πανεπιστήμιο, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και δούλευε για να βγάζει τα έξοδά της.

Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού τα πράγματα άλλαξαν. Εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο, οι γονείς της δεν είχαν επικοινωνία μαζί της και –σύμφωνα με την Αστυνομία- στρατεύτηκε στο πλευρό του καταζητούμενου τρομοκράτη. Το μεγάλο πλεονέκτημά της –όπως λένε αστυνομικές πηγές- ήταν ότι δεν την ήξερε η ΕΛ.ΑΣ. και έτσι ήταν άτομο υπεράνω υποψίας. Αυτό τις έδινε ευχέρεια κινήσεων που οι γνωστοί ύποπτοι για τρομοκρατία δεν έχουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η 22χρονη στρατολογήθηκε πολύ πρόσφατα στο αντάρτικο πόλης – πιθανότατα ενεργά το περασμένο καλοκαίρι- και επισκεπτόταν συνέχεια τη γιάφκα της Αναβύσσου όπου βρέθηκαν προσωπικά της αντικείμενα (ανάμεσα σε αυτά μία γυναικεία τσάντα).

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, επίσης, ότι μπορεί να ήταν το άτομο που πήγαινε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και έκανε κατόπτευση του χώρου ενόψει του τρομοκρατικού χτυπήματος. Πρόκειται επίσης για τη γυναίκα που βρήκε στον Ξηρό το κρησφύγετο στο Λουτράκι, όπου βρέθηκαν χθες εκρηκτικά, οχήματα και υλικά κατασκευής βομβών.

Φωτογραφίες της στις φυλακές Κορυδαλλού

Η Αντιτρομοκρατική έχει στη διάθεσή της οπτικό υλικό που απεικονίζει την 22χρονη να επισκέπτεται στις φυλακές Κορυδαλλού μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για άτομο που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, είχε ηγετικό ρόλο στους «Πυρήνες» και καλλιέργησε στενές σχέσεις με τον Χριστόδουλο μέσα στη φυλακή.

Στο «ρεβεγιόν» του 2013, μάλιστα, το συγκεκριμένο μέλος των «Πυρήνων» απαθανατίστηκε να διασκεδάζει με τον «Μανώλη» της 17Ν, λίγο πριν την απόδραση του τελευταίου.

Η 22χρονη εκτιμάται ότι έκανε τον «αγγελιοφόρο» ανάμεσα στον Ξηρό και τον κρατούμενο των «Πυρήνων» για την οργάνωση του τρομοκρατικού χτυπήματος στον Κορυδαλλό, που είχε ως στόχο την απόδραση τουλάχιστον 9 κρατουμένων για τρομοκρατία. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η νεαρή να συμμετείχε και στο επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης.

Δημοφιλή