Το μοιραίο λάθος του Μένη Κουμανταρέα - Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του

Το μοιραίο λάθος του Μένη Κουμανταρέα
Eurokinissi

Το μοιραίο λάθος του Μένη Κουμανταρέα ήταν ότι είχε εκμυστηρευτεί στον 25χρονο Ρουμάνο με το όνομα Στέφαν που συνελήφθη σήμερα ότι είχε πουλήσει πρόσφατα σπίτι ιδιοκτησίας του.

Έτσι, ο δράστης και ο 29χρονος συνεργός του που αναζητείται γνώριζαν ότι στο διαμέρισμά του μπορεί να είχε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των βασανισμών του συγγραφέα προκειμένου να τους πει που είναι τα χρήματα εκτιμάται ότι ο 83χρονος βρήκε τραγικό θάνατο δια στραγγαλισμού.

Σε βάρος του 25χρονου Στέφαν και του ασύλληπτου συνεργού του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής (κατά του ενός δράστη). Ο 25χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στις 5 Δεκεμβρίου από τον ανιψιό του. Έφερε σε όλο του το σώμα εκδορές, μώλωπες και τραύματα, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό.

Τα δωμάτια του σπιτιού ήταν ανακατωμένα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία. Λίγο πριν τη δολοφονία βρισκόταν σε καφέ της περιοχής μαζί με φίλο του στον οποίο είπε ότι θα ανέβει για λίγο στο διαμέρισμά του να πάρει ένα χάπι και θα επιστρέψει.

Ο Κουμανταρέας, ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ. Αργότερα το ίδιο βράδυ είχε προγραμματίσει να βγει με αλλοδαπό άνδρα με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Δημοφιλή