Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Σαμαρά: « Η νεκρανάσταση των ιδεών του Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα»

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Σαμαρά: « Η νεκρανάσταση των ιδεών του Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα»
Sooc

Με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού για τους πρόσφυγες στον Έβρο ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση. Απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες.

Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου.

Η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη.

Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον «πολιτικό» χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες.

Δημοφιλή