Παρακολουθήστε τον Bill Gates να μετατρέπει περιττώματα σε νερό και να το πίνει μπροστά μας

Παρακολουθήστε τον Bill Gates να μετατρέπει περιττώματα σε νερό και να το πίνει μπροστά μας

Το ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου ακτιβιστή Bill Gates για τις ακαθαρσίες έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο Bill Gates πίνει νερό από διυλισμένα περιττώματα.

Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει από καιρό δεσμευθεί να προσφέρει καθαρό νερό σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους και αυτή η τελευταία καινοτομία θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την επίλυση του ζητήματος.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να αφοδεύουν στο ύπαιθρο κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από εξουθενωτικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των διαρροϊκών ασθενειών - οι οποίες είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των 5 ετών.

Επειδή είναι πολύπλοκο και δαπανηρό να γίνει εισαγωγή τουαλετών σε αυτές τις αναπτυσσόμενες χώρες ο Gates υποστηρίζει το σύστημα Omniprocessor. Αυτό είναι μια δημιούργημα του Janicki Bioenergy και μετατρέπει τα περιττώματα σε νερό, ηλεκτρική ενέργεια και στάχτη.

Ο επεξεργαστής νέας γενιάς αναμένεται να επεξεργάζεται τα απόβλητα 100.000 ανθρώπων που παράγουν έως και 86.000 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα και 250 kW ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία σχεδιάζει για την πιλοτική εφαρμογή του Omnipressor στο Ντακάρ και τη Σενεγάλη μέσα στη χρονιά.

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (Watch Bill Gates Drink Water That Was Once Human Poop) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA.

Δημοφιλή