Τζοάν Ντιντιόν: Mια 80χρονη συγγραφέας είναι η νέα μούσα του οίκου Céline

Τζοάν Ντιντιόν: Mια 80χρονη συγγραφέας είναι η νέα μούσα του οίκου Céline

Είναι μια αναπάντεχη επιλογή που έχει ενθουσιάσει τον κόσμο της μόδας. Ο – πάντα ανατρεπτικός – γαλλικός οίκος μόδας Céline επέλεξε την 80χρονη συγγραφέα Τζοάν Ντιντιόν ως την πρωταγωνίστρια της νέας τoυ καμπάνιας για τη σεζόν Ανοιξη 2015.

Η βρετανή σχεδιάστρια και επικεφαλής της Céline, Phoebe Philo, έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν φοβάται να δοκιμάσει κάτι νέο και έτσι αυτή τη φορά διάλεξε μία διανοούμενη που ξεφεύγει κατά πολύ από την ηλικιακή ομάδα που επιλέγουν συνήθως οι οίκοι για τις καμπάνιες τους.

Η αμερικανή Τζοάν Ντιντιόν έγινε διάσημη για τα μυθιστορήματα και την «λογοτεχνική δημοσιογραφία» της. Αγαπημένη της θεματική η διάβρωση των αμερικανικών ηθών και το πολιτισμικό χάος που διαπερνά τη χώρα. Για το βιβλίο της «Η χρονιά της μαγικής σκέψης» έχει τιμηθεί με το βραβείο «National Award for NonFiction» το 2005.

Φωτογραφημένη από τον διάσημο φωτογράφο Γιούργκεν Τέλερ, η Ντιντιόν ποζάρει φορώντας μαύρα γυαλιά, μαύρο φόρεμα και ένα μακρύ κόσμημα στο λαιμό. Η ίδια έχει άλλωστε γίνει γνωστή και για το μοναδικό στυλ που χαρακτηρίζει τον τρόπο που κινείται και εκφράζεται. Απλή και αληθινή, ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της Céline με τον καλύτερο τρόπο.

Η Céline δεν είναι η μόνη που επέλεξε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας για να πρωταγωνιστήσουν στις καμπάνιες της. Ο οίκος Dolce&Gabbana προκάλεσε θετικές αντιδράσεις όταν έβαλε τρεις ηλικιωμένες Ιταλίδες να ποζάρουν με τις τσάντες του, ενώ η Lanvin είχε την 82χρονη Ζακλίν Μέρντοκ ως το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια της για τη σεζόν Ανοιξη/Καλοκαίρι 2012.