Εκρηκτική επανεμφάνιση ετοίμαζαν οι «Πυρήνες» σε περίπτωση που πετύχαινε η απόδραση

Εκρηκτική επανεμφάνιση ετοίμαζαν οι «Πυρήνες» σε περίπτωση που πετύχαινε η απόδραση
eurokinissi

Εκρηκτική επανεμφάνιση ετοίμαζαν τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» σε περίπτωση που κατάφερναν να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά την έφοδο στο δεύτερο κρησφύγετο του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου. Και αυτό γιατί στη μονοκατοικία-γιάφκα βρέθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεκάδες πλαστικά τάπερ που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Εκτιμάμε ότι οι Πυρήνες σε περίπτωση απόδρασής τους θα επαναλάμβαναν αυτό που έκαναν πριν συλληφθούν στα πρώτα χρόνια της δράσης τους. Θα έβαζαν βόμβες σε όλη την Αθήνα και θα τις ενεργοποιούσαν ταυτόχρονα. Με τον τρόπο αυτό θα περνούσαν το μήνυμα ότι είναι πάλι εδώ. Το κρησφύγετο στο Λουτράκι θα ήταν το κατασκευαστήριο βομβών και το ορμητήριό τους. Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι ότι όχι μόνο ετοιμαζόντουσαν μέσα στη φυλακή για την απόδραση αλλά είχαν σχέδιο και για την επόμενη μέρα», λέει αστυνομική πηγή.

Στο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων θεωρείται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής βέβαιο ότι θα συμμετείχαν και μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που παραμένουν ασύλληπτα. Πρόκειται για άτομα που φέρονται να συνεργάστηκαν τον Απρίλιο του 2014 με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την αποστολή δέματος-βόμβα στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι γενετικό υλικό του «Μανώλη» της 17 Ν ταυτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε πάνω στο «τρομοπακέτο».

Δεν υπάρχουν, πάντως, στοιχεία που να συνδέουν την 22χρονη Αγγελική με τα άτομα αυτά. Αυτό που προκύπτει για εκείνη είναι ότι νοίκιασε το σπίτι της Περαχώρας στις 8 Οκτωβρίου 2014 με πλαστή ταυτότητα στο όνομα «Ελένη Μελάνη». Εκτός από τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο μεταλλικές φιάλες με άγνωστη εκρηκτική ύλη, εκατοντάδες καλώδια, πυροκροτητές και μπουκάλια νιτρομεθανόλης.

Ακριβώς έξω από το κρησφύγετο ήταν σταθμευμένο ένα λευκό βαν, το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από την Αθήνα και πιθανότατα, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα χρησιμοποιούνταν στην επίθεση με στόχο τις φυλακές Κορυδαλλού. Δίπλα του υπήρχε μαύρο τζιπ μάρκας Suzuki, το οποίος, επίσης, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Δημοφιλή