5 λόγοι για να γίνεις μέλος μιας ομάδας τρεξίματος

5 λόγοι που το τρέξιμο θέλει παρέα
Shutterstock / Monkey Business Images

Το τρέξιμο θεωρείται μοναχικό άθλημα αλλά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μπορεί να γίνει καλύτερο με την κατάλληλη παρέα. Ιδού οι λόγοι!

Εμπειρία

Λόγω της πολυμορφίας των ατόμων μέσα στην ομάδα, βρίσκονται και «βετεράνοι» του αθλήματος. Το όφελος του να μπορέσει κανείς να μιλήσει με κάποιον που έχει τρέξει πέντε φορές Μαραθώνιο είναι τεράστιο. Μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες, μπορεί να αποκομίσει κανείς γνώση και συμβουλές που αντίστοιχη δεν θα μπορέσει να βρει σε κανένα βιβλίο ή άρθρο. Τραυματισμοί, μικρά απρόοπτα που μπορεί να συμβούν, διατροφικές συμβουλές ακόμα και απόψεις για το ποιος εξοπλισμός είναι καλύτερος είναι μερικές από τις πληροφορίες που θα χαρεί να μοιραστεί οποιοσδήποτε δρομέας. Αυτή η εμπειρία χρόνων είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να έχει κανείς στο ξεκίνημά του.

Κίνητρο

Το τρέξιμο απαιτεί συνέπεια. Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι δύσκολο για κάποιον να καταφέρει να τηρήσει το πρόγραμμα στις προπονήσεις. Λίγο η κούραση, λίγο το κρύο είναι εύκολο να βρει κανείς δικαιολογία για να μην τρέξει. Οι ομάδες, κανονίζουν και βρίσκονται συγκεκριμένες μέρες και ώρες την εβδομάδα, δίνοντας κίνητρο στους δρομείς να δώσουν το παρόν και να μην κάνουν απουσίες.

Ασφάλεια

Συνήθως οι καθημερινές προπονήσεις γίνονται τις βραδινές ώρες και οι περισσότεροι δρομείς επιλέγουν διαδρομές χωρίς πολύ κόσμο και αυτοκίνητα. Έτσι, μπορούν να γίνουν εύκολα στόχος ληστών. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος, η ομάδα είναι εκεί για να βοηθήσει όποιο μέλος της έχει ανάγκη.

Ευγενής άμιλλα

Στο τρέξιμο ο καθένας ανταγωνίζεται τον εαυτό του και θέτει στόχους ανάλογα με τα προσωπικά του όρια. Ο υγιής ανταγωνισμός, όμως, συμβάλλει στον να γίνει ο κάθε δρομέας καλύτερος. Μπορεί να παρακινήσει τον κάθε αθλητή να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να τον βοηθήσει να δει πόση πρόοδο σημειώνει καθώς περνάει ο καιρός.

Διασκέδαση

Μπορεί το τρέξιμο να θεωρείται μοναχικό άθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διασκεδαστικό. Και τα μέλη της ομάδας φροντίζουν για αυτό. Στις διαδρομές, οι αθλητές συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, λένε αστεία, γελάνε. Ειδικά τις μέρες όπου η προπόνηση έχει μεγάλες αποστάσεις και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 2 ώρες είναι σίγουρα πιο ευχάριστο να έχει κανείς κάποιον δίπλα του να μιλήσει. Συνήθως οι ομάδες δένονται τόσο πολύ, που τελικά καταλήγουν να κάνουν παρέα και εκτός προπονήσεων.