Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 3,2% του ΣΥΡΙΖΑ

GPO: Προβάδισμα 3,2% του ΣΥΡΙΖΑ
mega

Προβάδισμα 3,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, δείχνει νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 25,3%.

Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 5,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γιώργου Παπανδρέου με 2,6% και το ΛΑΟΣ με 2%.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το κίνημα του Γ.Παπανδρέου και οι ΑΝΕΛΛ μένουν εκτός Βουλής, ενώ η διαφορά Παπανδρέου Βενιζέλου διαμορφώνεται στο 2,4%. Σημειώνεται σε άλλη δημοσκόπηση η διαφορά αυτή διαμορφώνεται στο 1,2%.

Αναποφάσιστοι

Κλειδί για το αποτέλεσμα θα αποτελέσουν, όπως φαίνεται, οι αναποφάσιστοι, αφού το 17,5% δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρο για την ψήφο του, ενώ από αυτούς το 13,5% δηλώνει ότι θα αποφασίσει την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές τι θα ψηφίσει.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 34,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, θετικά (ναι και μάλλον ναι) απαντά το 75,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) το 22,3% των ερωτηθέντων. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 2%.

Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 95,2% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 4,4%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 66% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 30%.

Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχει περάσει οριστικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 59,2%, απαντά αρνητικά (όχι και μάλλον όχι). Για το 35,4% των ερωτηθέντων ο κίνδυνος έχει περάσει οριστικά, ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» δηλώνει το 5,4%.

Στην ερώτηση «τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος;», οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν:

  • Να κάνει νέα διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία: 53,7%
  • Να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: 20,5%
  • Να ζητήσει την παράταση της σημερινής συμφωνίας: 12,6%
  • Να αναζητήσει δάνειο από άλλες χώρες: 7,1%
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,1%

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 - 7 Ιανουαρίου 2015

Δημοφιλή