ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/01/2015 02:40 EET | Updated 07/01/2015 03:32 EET

Δεκάδες νεκροί σε βομβιστική επίθεση έξω από τη σχολή της αστυνομίας στην Υεμένη

MOHAMMED HUWAIS via Getty Images
Υεμένη-φωτό αρχείου από προηγουμενη βομβιστική επίθεση

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα το πρωί έξω από μια σχολή της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών έχει φτάει τους 30 ενώ στους 50 ανέρχονται οι τραυματίες.

Η κατάσταση της ασφάλειας στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια κυβερνητική αλλαγή και διαιρέσεις στο στρατό. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μία από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της οργάνωσης, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη χώρα.

Στα θύματα της σημερινής έκρηξης περιλαμβάνονται σπουδαστές της σχολής και άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να προσληφθούν στην αστυνομία, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές καθώς και από περαστικούς.

Ασθενοφόρα απομακρύνουν θύματα από τον τόπο της έκρηξης και πτώματα κείτονται στο δρόμο, σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων.

Η έκρηξη ακούσθηκε σ' όλη την πόλη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού είναι ορατό στην περιοχή της αστυνομικής σχολής.

Φωτογραφίες που φέρεται ότι δείχνουν τις συνέπειες της έκρηξης και αναρτήθηκαν στο Twitter εικονίζουν τα άμορφα συντρίμμια ενός οχήματος και ματωμένους ανθρώπους να κείτονται μπρούμυτα στο οδόστρωμα. Ωστόσο οι φωτογραφίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως ότι προέρχονται πράγματι από τον τόπο της επίθεσης.

Χώρες της Δύσης και του Κόλπου εκφράζουν φόβους ότι περαιτέρω αστάθεια ενδέχεται να εξασθενήσει την κυβέρνηση της χώρας και να δώσει στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο περισσότερο χώρο για να σχεδιάζει επιθέσεις εκτός των συνόρων της Υεμένης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ