Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές

Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές
sooc

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα κινήθηκε στο σωστό δρόμο, μέσω του μνημονίου με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ. «Τον περασμένο Απρίλιο, η Ελλάδα έκανε μια θεαματική έξοδο στις αγορές» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση», λέγοντας την ίδια ώρα ότι θα έπρεπε να διερευνήσουμε το πως φτάσαμε μέχρι το οικονομικό αδιέξοδο.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αβεβαιότητας, λόγω του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία» στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη θέση, για να καλέσει σε συνεργασία όλες τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, είπε ο ίδιος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη, λέγοντας πως «μέσα στην Ευρώπη θα διαμορφώσουμε τους συσχετισμούς».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις τελευταίες ευρωεκλογές, λέγοντας ότι η κυβέρνηση άντεξε τότε λόγω του ποσοστού της Ελιάς. Τελικά, η κυβέρνηση «φρέναρε» γιατί υπήρχε πολύ σοβαρό εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κόμμα «εμφανίστηκε τώρα και θα κριθεί», σχολιάζοντας πάντως με νόημα πως «όλοι γνωριζόμαστε».

Δημοφιλή