Charlie Hebdo: Σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης tweet της συντακτικής ομάδας του περιοδικού

Charlie Hebdo: Σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης tweet της συντακτικής ομάδας του περιοδικού
Twitter

Ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό Twitter του Charlie Hebdo λίγο πριν την επίθεση γίνεται το σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης από τους χρήστες του Διαδικτύου.

Στην τελευταία τους ανάρτηση στο Twitter οι συντάκτες εύχονταν χρόνια πολλά χρησιμοποιώντας το σατιρικό σκίτσο του αρχηγού της ISIS Αλ Μπαγκταντί που εύχεται και "Κυρίως υγεία".

Το Tweet δημοσιεύτηκε στις 11:28 και έως τώρα έχει μοιραστεί από 6,5 χιλιάδες χρήστες έως τώρα. Οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο κάνοντας Retweet στέλνουν μήνυμα υποστήριξης στο περιοδικό.

"Κάνοντας Retweet από όλο το κόσμο, δείχνουμε σε όλα αυτά τα σκουπίδια ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτη" έγραψε ένα Λονδρέζος.

Mεταξύ των Tweet που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών είναι το σκίτσο που δείχνει τον charlie Hebdo να φιλά έναν ιμάμη.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σατυρικό περιοδικό τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ (τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε 64σέλιδο αφιέρωμα), προκαλώντας σάλο αντιδράσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες ανά τον κόσμο.

Δημοφιλή