Αυτός είναι ο δεύτερος δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα- Γλεντούσε σε κλαμπ λίγο μετά το έγκλημα

Αυτός είναι ο δεύτερος δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα- Γλεντούσε σε κλαμπ λίγο μετά το έγκλημα
HuffPost

Βόλτες σε εμπορικά κέντρα όπου αγόραζε μαζί με την κοπέλα του μοντέρνα ρούχα έκανε ο 25χρονος Στέφαν, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

Ο Στέφαν απεικονίζεται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο να ψωνίζει στο «Metro Mall», να γλεντάει σε μπαράκια καταναλώνοντας ποτά και να πίνει καφέ σε στέκια όπου σύχναζε μαζί με τον Κουμανταρέα στην πλατεία Κολιάτσου. Χωρίς τύψεις συνέχιζε τη «μεγάλη» ζωή που εξασφάλιζε από τα χρήματα που έπαιρνε από τον συγγραφέα. Μόλις δύο ημέρες πριν τη σύλληψή του και ενώ η Ασφάλεια τον αναζητούσε παντού εκείνος διασκέδαζε σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει φωτογραφικό ντοκουμέντο του Στέφαν Ματασαρεουμ, λίγο μετά τη σύλληψή του στις 21:45, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην οδό Προμηθέως στα Πατήσια.

Σε άλλες φωτογραφίες από το προφίλ του στο facebook απεικονίζεται στις 3 Ιανουαρίου σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έμεινε μέχρι τα ξημερώματα και μάλιστα κέρασε τις φίλες του. Την Πρωτοχρονιά, επισκέφθηκε μαζί με παρέα, δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο Μαρούσι και τον Άγιο Δημήτριο.

Ο Στέφαν, ο οποίος γνώριζε τον Κουμανταρέα από τότε που ήταν 16 ετών, διατηρούσε ερωτική σχέση με κοπέλα από τη Ρουμανία. Πρόκειται για όμορφη νεαρή που τον συνόδευε σε όλες του τις εξόδους.

Γιατί τον σκότωσαν

Τον περασμένο Μάιο ο Μένης Κουμανταρέας, είχε λάβει 200.000 ευρώ από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά, 150.000 ευρώ σε μετρητά και περίπου 50.000 ευρώ σε επιταγή. Αυτά τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα και οι αστυνομικοί εικάζουν ότι τα είχε φυλάξει στο διαμέρισμα.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Στεφάν, γνώριζε την πώληση του σπιτιού και μαζί με τον 29χρονο καταζητούμενο συνεργό του Cosmin Gaitan, ήταν ιδιαίτερα πιεστικός προς τον Μένη Κουμανταρέα προκειμένου να του δώσει ένα μεγάλο «δάνειο» από τα χρήματα της πώλησης του σπιτιού. Μία τέτοια απειλητική προσέγγιση είχε καταγραφεί το ίδιο χρονικό διάστημα, όταν ο Μένης Κουμανταρέας βγαίνοντας από το ασανσέρ στην είσοδο της πολυκατοικίας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κουκουλοφόρους, τους οποίους όμως κατάφερε να προσπεράσει. Αυτή την επαφή την είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο του, επίσης συγγραφέα, Θάνο Φωσκαρίνη, αναφέροντάς του πως θεωρούσε ότι ένας από τους κουκουλοφόρους ήταν ο Στεφάν.

Αυτές οι πιέσεις ήταν συνεχόμενες και ολοένα και πιο απειλητικές, έως το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014. Οι αστυνομικοί αποτύπωσαν εικόνες της εισόδου των δύο δραστών στην πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, στις 17:35 και εξόδου τους στις 23:06. Ο βασικός μάρτυρας, που υπέδειξε την παρουσία του Στεφάν και τις κοινωνικές σχέσεις του με τον Μένη Κουμανταρέα, ήρθε μόνος του στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής.

Σχεδόν ταυτόχρονα οι αστυνομικοί εντόπιζαν ότι ο χρήστης κινητού τηλεφώνου «αχυρανθρώπου από το Πακιστάν», ήταν ο Στεφάν. Το είχε χρησιμοποιήσει τον Μάιο του 2013 στα Χανιά. Ο ίδιος αριθμός είχε προβεί σε πολλές κλήσεις πριν και μετά τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα ενεργοποιώντας κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Κυψέλης.

Δημοφιλή