Οριστικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ η Άντζελα Γκερέκου. «Ανταποκρίνομαι στην πρόκληση Σαμαρά».

Οριστικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ η Άντζελα Γκερέκου. «Ανταποκρίνομαι στην πρόκληση Σαμαρά».
sooc

Οριστικά στη ΝΔ, η Άντζελα Γκερέκου η οποία σε γραπτή δήλωσή της ανακοινώνει πως παίρνει “μεταγραφή”, ανταποκρινόμενη στην “πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά”.

Η μεταπήδηση της κ.Γκερέκου στη ΝΔ είχε απασχολήσει τον Τύπο το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με πληροφορίες το όλο θέμα είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κατά την οποία και του εξέφρασε τη δυσφορία του για την κίνησή του να προσεγγίσει.

Κύκλοι μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, σχολίαζαν την Τετάρτη πως αν ισχύει αυτή η πληροφορία είναι αδιανόητο το κόστος που θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, αν αποδεχθεί την υποψηφιφότητα της Άντζελας Γκερέκου στην περιφέρεια της Κέρκυρας.

Τώρα η κ.Γκεράκου ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή της.

Στη δήλωση της αναφέρει:

"Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας".

Βέβαια μόλις στις 5 Ιανουαρίου η ίδια είχε προχωρήσει σε μια άλλη δήλωση, την οποία και έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με την οποία η κ.Γκερέκου ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της στη γενέτηρά της Κέρκυρα με το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή ανέφερε:

"Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.

Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.

Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.

Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους".

Δημοφιλή