Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη θέλει ως μάρτυρα υπεράσπισης ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη θέλει ως μάρτυρα υπεράσπισης ο Άκης Τσοχατζόπουλος
eurokinissi

Τον Αντώνη Λιβάνη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου, πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισής του, στη δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται με τους συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση των "μιζών", έδωσε στο δικαστήριο δια των συνηγόρων του κατάλογο των μαρτύρων που προτείνει ως μάρτυρες υπεράσπισης του. Μεταξύ αυτών ήταν και ο γνωστός εκδότης Αντώνης Λιβάνης, τον οποίο δεν είχε προτείνει στην πρώτη δίκη για την υπόθεση και ο οποίος είναι μόνο πολιτικό πρόσωπο που προτείνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ως μάρτυρά του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνήγοροί του επανέφεραν στο δικαστήριο το αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση των αγορών των υποβρυχίων και των TOR-M1 από το υπουργείου Άμυνας, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων χρονικών περιόδων. Όπως τόνισε στο δικαστήριο, θεωρεί αδήριτη την ανάγκη τής μαρτυρίας των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ώστε το δικαστήριο να καταλήξει σε ασφαλή δικανική κρίση για τις επίμαχες αγορές όπλων, οι οποίες αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Ιανουαρίου 2015, οπότε και αφού προτείνει η εσαγγελέας θα αποφασίσει το δικαστήριο επί του αιτήματος του πρώην υπουργού για την κλήτευση ή μη των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή