Τρεις συλλήψεις για παράνομους οίκους ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τρεις συλλήψεις για παράνομους οίκους ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Eurokinissi

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν για τη λειτουργία οίκων ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για την παραβίαση σφράγισης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης ελέγχους σε οίκους ανοχής στο κέντρο της πόλης. Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή, διότι λειτουργούσε οίκο ανοχής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ είχε εγκαταστήσει σε αυτόν 29χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας βεβαιώθηκε πταισματική παράβαση, καθώς δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Επίσης, σε έτερο οίκο ανοχής στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν η 21χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια, η οποία επιπλέον εκδιδόταν στο χώρο και 60χρονη ομογενής, καθώς είχαν παραβιάσει το διοικητικό μέτρο της σφράγισης που είχε τεθεί στην επιχείρηση, από την αρμόδια αρχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα, βρέθηκε κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας και ήχου, συνδεδεμένο με κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν κινήσεις διερχομένων.

Σε βάρος των συλληφθεισών σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας» και παραβάσεων των Νόμων περί «Λειτουργίας σφραγισθείσας επιχείρησης» και «Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ενώ σε βάρος των εκδιδομένων βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις.

Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά 16 παραβάσεις, που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων».

Στο μεταξύ συγκλονίζει η ιστορία 24χρονης Μολδαβής με το όνομα Μαρία, η οποία κατάφερε να δραπετεύσει την περασμένη Τρίτη από τη «φυλακή» της στον Άγιο Παντελεήμονα, να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να καταγγείλει τραγικές καταστάσεις που βίωνε, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπών που βίαζε και κρατούσε φυλακισμένες αλλοδαπές σε διαμέρισμα «κελί».

Στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ υποστήριξε ότι οι δράστες της είχαν υποσχεθεί ότι θα της έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα ως καθαρίστρια με υψηλή αμοιβή. Αντ’ αυτού εκείνοι κατά τον τελευταίο μήνα τη βίαζαν σε οικία της οδού Κροκίδα στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή αντιστεκόταν στην εκπόρνευσή της.

Δημοφιλή