Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα ονόματα των υποψηφίων

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα ονόματα των υποψηφίων
sooc

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε νωρίτερα την Παρασκευή υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ενέκρινε τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά περιφέρεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β' Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.

Στην Α' Αθηνών, επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας, ενώ αποχώρησε μετά από 18 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα από νέα πρόσωπα είναι ο Βασίλης Φοίβος Αξιώτης.

Υποψήφιοι στη Β' Αθηνών είναι ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας αντί της Κέρκυρας αφού τη θέση του κατέλαβε η Αντζελα Γκερέκου, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας.

Επίσης, υποψήφιοι στη Β' Αθηνών είναι οι: Κακλαμάνης Νικήτας, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κικίλιας Βασίλης, Μανώλης Μαυρομμάτης, Φωτεινή Πιπιλή, Θανάσης Πλεύρης ενώ η Νόνη Δούνια είναι υποψήφια στην Α' Πειραιώς.

Στόχος των ψηφοδελτίων το άνοιγμα στην κοινωνία η ανανέωση

Στόχος της ΝΔ, όπως τονίζουν κύκλοι της Συγγρού να στείλουν με τα ψηφοδέλτια του κόμματος ένα μήνυμα ανανέωσης, πολύπλευρης διεύρυνσης αλλά και να γίνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία.

Σημειώνεται πως στα ψηφοδέλτια του κόμματος οι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά, σε εθνικές εκλογές, ξεπερνούν το 55% ενώ υπάρχει ισχυρή παρουσία γυναικών και μεγάλη συμμετοχή νέων.

Σε αυτά έχουν βρει μια θέση άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφατα έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, γνωρίζουν, σύμφωνα με τη ΝΔ, καλά τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Παράλληλα όμως, όπως τονίζουν στη ΝΔ, “υπάρχουν και υποψηφιότητες από ανθρώπους των Επιμελητηρίων και των Επιστημονικών Συλλόγων, άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της πραγματικής Οικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει”.

Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και τη διασφάλιση μιας καλύτερης επόμενης μέρας ενώ έχουν ενταχθεί και άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους, “που προτάσσουν τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και εκφράζουν την αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας”.

Δημοφιλή