Ανώνυμος δωρητής προσέφερε 1 εκατ. δολάρια στο τμήμα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο

Ανώνυμος δωρητής προσέφερε 1 εκατ. δολάρια στο τμήμα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο
Times of San Diego

Με μια... απρόσμενη δωρεά εγκαινιάστηκε το τμήμα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Συγκεκριμένα, ένας ανώνυμος δωρητής έδωσε το ποσό του 1 εκατ ευρώ για να βοηθήσει το εν λόγω τμήμα! Κανείς από τους καθηγητές ή τα στελέχη του Πανεπιστημίου δεν γνωρίζει την ταυτότητα του.

Το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, αφορά την Aρχαία, Βυζαντινή και σύγχρονη ελληνική ιστορία. Σημαντική συμβολή στο εγχείρημα έχει και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος που εδρεύει στην περιοχή, έχοντας δωρήσει μάλιστα 25.000 δολάρια.

«Το τμήμα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου μας θα ασχοληθεί την ελληνική ιστορία 3.000 χρόνων» δήλωσε ο Edward Watts, ο ποίος είναι ένας από τους διευθυντές του κέντρου. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «το νέο τμήμα θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε βαθύτερα το πως έζησαν οι Έλληνες από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και να μελετήσουμε την ελληνική κουλτούρα».

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα τέτοιου είδους στη βόρεια Αμερική» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο δεύτερος διευθυντής του τμήματος, Thomas Gallant.

Το Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο και άλλες ομάδες, θα φιλοξενήσει επίσης ομιλίες και συνέδρια στα οποία θα συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες.

Δημοφιλή