Εξαγγελίες Αντώνη Σαμαρά για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Εξαγγελίες Αντώνη Σαμαρά για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
Sooc

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε διακαναλικά ο Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση σήμερα Σάββατο.

«Δεν θα μιλήσω για το χθες, αλλά ούτε πώς η κυβέρνηση μου απέτρεψε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ούτε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται και πάλι το "λεφτά υπάρχουν"», είπε ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του και συνέχισε επισημαίνοντας «Το πρόγραμμα μας είναι ανατροπές παντού».

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς τόνισε «Αυτοί μας υπόσχονται από τα λεφτά που δεν υπάρχουν προσλήψεις, και αυξήσεις μισθών. Εμείς λέμε ότι πρέπει ο τόπος να γίνει νέα παραγωγική βάση. Αυτό θα επιτευχθεί με ιδιωτικές επενδύσεις».

«Στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεγάλες ανατροπές χωρίς άλλες θυσίες», τόνισε και συμπλήρωσε «Εκείνο που κάναμε ήταν πρώτον να κλείσουμε τρεις προϋπολογισμούς εντός των στόχων. Δεύτερον, αρχίσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Τρίτον, ψηφίστηκε για πρώτη φορά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός».

O πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του δεσμεύθηκε για «Τομές χωρίς προηγούμενο, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και ανατροπές παντού»,χαρακτηρίζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ ως «μεταμνημονιακό χάρτη της Ελλάδας».

«Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ κατά €54 δισ. έως το 2021», επεσήμανε έχοντας σημειώσει ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ βασίζεται σε τρεις μελέτες. «Το συμπεράσμα είναι ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα», σημείωσε προσθέτοντας ότι «μέχρι το 2021 θα έχουν ανοίξει 502.000 θέσεις εργασίας». Επίσης ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 αλλά και την απευθείας απόδοσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το Πόθεν Έσχες για την πρώτη κατοικία τονίζοντας οτι θα παραμείνει ασφαλής ενώ ανακοίνωσε και τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα αφού όπως είπε «Τώρα μπαίνουμε στην περιόδο της ανάπτυξης».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Σαμαράς τόνισε «Δεν τους τα δίνουμε τα αεροδρόμια, συμβάσεις παραχώρησης είναι».

Οι στόχοι Σαμαρά για μεταρρυθμίσεις και αναταγωνιστικότητα:

- Eπενδύσεις που ευνοούν την επιχειρηματικότητα

- Mεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και ευνοούν την είσοδο νέων επιχειρήσεων.

- Aξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις.

«Μέχρι στιγμής το κράτος έχει εισπράξει 3,1 δις από προγραμματισμένες αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 7,5 δις χωρίς να περιλαμβάνεται το ποσό 1,4 δις από τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων».

- Mεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

«Η ευελιξία βοηθά τις προσλήψεις και εμποδίζει το κλείσιμο επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης. Καταπολεμούμε την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία».

-«Προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό της συνδικαλιστικής νομοθεσίας. Δεν μπορεί να κλείνουν επιχειρήσεις από απεργίες που αποφασίζουν μερικοί συνδικαλιστές».

- Mεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση για ένα μικρό και ευέλικτο κράτος.

«Από 900.000 το 2009 είναι 600.000 το 2014, προωθήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος και την ηλεκτρονική εφορία, ηλεκτρονικά πιστοποιητικά όλων των ειδών. Ακόμη ηλεκτρονικές πληρωμές, απλούστευση εισαγωγών εξαγωγών. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφιση μειώθηκε η δαπάνη κατά 50%».

- Mεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και μεταρρυθμίσεις για το χτύπημα της φοροδιαφυγής.

«Εισόδημα περίπου 2 δις που διέφευγε πιάνεται τώρα».

Δημοφιλή