Βίντεο: Άνδρας που μοιάζει με τον Κουλιμπαλί αναλαμβάνει την ευθύνη εν ονόματι του Ισλαμικού Κράτους

Βίντεο: Άνδρας που μοιάζει με τον Κουλιμπαλί αναλαμβάνει την ευθύνη εν ονόματι του Ισλαμικού Κράτους

Ένας άνδρας που μοιάζει με τον Αμεντί Κουλιμπαλί ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού εκ μέρους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής μονάχα η γαλλική Le Monde επιβεβαίωνε την πληροφορία ότι πρόκειται για τον ίδιο τον Κουλαμπαλί επικαλούμενη τον δικηγόρο σε παλαιότερη δίκη του δράστη στο Βενσέν.

La vidéo de revendication d'Amedy Coulibaly

Εικόνες από το βίντεο

Αυτός ο άνδρας στο βίντεο υποστήριξε ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας», ενώ στους υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία αναφερόταν ότι πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλί και διευκρινιζόταν ότι εκείνος σκότωσε μία αστυνομικό στο Μονρούζ και διέπραξε την Παρασκευή την επίθεση εναντίον του εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι.

«Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή» συνέχισε ο άνδρας αφού αναφέρθηκε στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη από τους αδελφούς Κουασί.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε σκοτωθεί την Παρασκευή από τους αστυνομικούς έπειτα από έφοδό τους έφοδο τους στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Βενσέν ανατολικά του Παρισιού..

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή