15 μύθοι για την ζωή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

15 μύθοι ζωής που σας κάνουν κακό
Alamy

1. Υπάρχει ένας μονάχα ορισμός για την επιτυχία

Και μάλιστα, ο ορισμός αυτός περιλαμβάνει μία επιτυχημένη καριέρα, μεγάλο σπίτι, τέλειο σώμα, έναν επιτυχημένο γάμο και ετήσιες διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησί. Ο καθένας, όμως, ακολουθεί το δικό του μονοπάτι στη ζωή και αυτό που είναι σημαντικό για τον καθένα είναι διαφορετικό. Μη μένετε παγιδευμένοι στο ότι πρέπει να κάνετε τη ζωή που προστάζει η κοινωνία. Ζήστε, δουλέψτε, βγείτε ραντεβού, δημιουργήστε, ταξιδέψτε, γελάστε, πιείτε, φάτε, όλα με τον τρόπο που θέλετε εσείς, αυτό είναι επιτυχία.

2. Η ζωή απαιτεί σκληρή δουλειά

Η ζωή πρέπει να είναι εύκολη, όμορφη και γεμάτη στιγμές χαράς και ευτυχίας. Όσο περισσότερο ακούτε την καρδιά σας και χτίζετε τη ζωή που επιθυμείτε, τόσο οι πράξεις σας θα γίνονται χωρίς υπερπροσπάθεια και θα έρχονται φυσικά. Αντίθετα, εάν η ζωή σας είναι μια συνεχής μάχη, νιώθετε να στερεύουν οι δυνάμεις σας και οι Δευτέρες μοιάζουν μαρτυρικές, ίσως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας.

3. Η ζωή απλά συμβαίνει

Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε εκεί που σας έχουν οδηγήσει οι επιλογές που κάνατε στο παρελθόν και το μέλλον σας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνετε αυτή τη στιγμή. Συμμετέχετε ενεργά στη ζωή σας, οπότε αποδεχτείτε αυτή τη δύναμη που έχετε και ξεκινήστε να κάνετε πράγματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή σας.

4. Υπάρχει το φυσιολογικό και όλοι πρέπει να ζουν σύμφωνα με αυτό

Δεν υπάρχει αντικειμενικά φυσιολογικό, υπάρχει όμως αυτό που είναι φυσιολογικό για τον καθένα και σύμφωνα με αυτό πρέπει να ζείτε.

5. Υπάρχουν «αυτοί» και «εμείς»

Μην τραβάτε μία γραμμή ανάμεσα στον κοινωνικό και οικογενειακό σας κύκλο, αφήνοντας απ' έξω οτιδήποτε δεν ταιριάζει στις δικές σας νόρμες. Μπορεί οι άνθρωποι να είναι διαφορετικοί αλλά πρέπει να μάθετε να κοιτάζετε πέρα από το περιτύλιγμα και να γνωρίζετε τουσ ανθρώπους πραγματικά.

6. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί υπάρχουν περιορισμένοι πόροι

Η ζωή προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, οπότε είναι σημαντικό να μην αναλώνεστε στο άγχος του να αποκτήσετε πράγματα, πριν τα αποκτήσει κάποιος άλλος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαλαρώστε και μην ξεχνάτε να δίνετε στους ανθρώπους και να προσφέρετε σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

7. Η ευτυχία έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες

Μη βασίζετε την ευτυχία σας σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η εμφάνιση, ο τραπεζικός σας λογαριασμός, η προαγωγή στη δουλειά και η άποψη που έχουν οι άλλοι για εσάς. Η πραγματική ευτυχία έρχεται από μέσα μας, και είναι αποτέλεσμα μόνο του τρόπου που σκεφτόμαστε.

8. Το να κρατάει κανείς κακία είναι κομμάτι της ζωής

Όταν νιώθετε ότι κάποιος σας αδικεί, δεν χρειάζεται να το «κουβαλάτε» μέσα σας για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Μάθετε να συγχωρείτε και καταλάβετε ότι κρατώντας κακία το μόνο που καταφέρνετε είναι να κρατάτε τον εαυτό σας όμηρο της μιζέριας και του αρνητισμού.

9. Κάτι δεν πάει καλά με εμάς

Μην γεμίζετε με συναισθήματα αναξιότητας και ανικανότητας, διότι με αυτόν τον τρόπο θα δυσκολευτείτε να αγαπήσετε και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Έχοντας πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι υπάρχουν πάντοτε περιθώρια αυτοβελτίωσης και ωρίμασης, αποδεχτείτε ότι είστε τέλειοι όπως ακριβώς είστε.

10. Έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι

Μη δίνετε τόση σημασία και σπαταλάτε ενέργεια για το τι σκέφτονται οι γύρω σας γιατί η αλήθεια είναι ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι σκέφτεται κάποιος άλλος, οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να αρχίσετε να μαντεύετε και να δημιουργείτε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Και κυρίως, να ζείτε σύμφωνα με αυτές τις υποθέσεις.

11. Βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα

Ο τρόπος που ερμηνεύει κανείς τον κόσμο, παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που συμπεριφέρεται και νιώθει για τις καταστάσεις και τους ανθρώπους και μερικές φορές οι ερμηνείες του καθένα για τον κόσμο διαφέρουν από την πραγματικότητα.

12. Ο διαλογισμός γίνεται πάνω σε ένα μαξιλάρι στο ηλιοβασίλεμα

Ο διαλογισμός δεν χρειάζεται ούτε συγκεκριμένη ώρα, ούτε συγκεκριμένο μέρος για να γίνει. Αντίθετα, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε μία βαθιά ανάσα και να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε όλο σας το σώμα, αναπνέοντας σωστά και αργά.

13. Όταν δίνουμε κάτι, χάνουμε κάτι άλλο

Όταν προσφέρετε σε κάποιον κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, και το κάνετε χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα, θα νιώσετε τόση μεγάλη ικανοποίηση, ίδια με αυτή που θα νιώθατε εάν είχατε λάβει εσείς ένα δώρο.

14. Πρέπει να βρίσκουμε λογική λύση για όλα

Οι άνθρωποι έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε το μυαλό μας και όχι το ένστικτό μας. Δεν λύνονται, όμως, όλα τα προβλήματα με βάση τη λογική, μερικές φορές χρειάζεται να εμπιστευτείτε αυτό που λέει η καρδιά σας.

15. Πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστές

Πολλοί θεωρούν ότι η ευτυχία και η χαρά είναι ένας στόχος που δεν είναι ρεαλιστικός και πρέπει να είμαστε πιο προσγειωμένοι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η ευτυχία είναι ο μοναδικός στόχος που πρέπει να έχει κανείς στη ζωή του και η ευτυχία είναι από μόνη της απογειωτική. Είναι εκείνη που σε σηκώνει ψηλά και δεν χωρά ρεαλισμούς.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 15 Damaging Myths About Life We Should All Stop Believing που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.